АКТУАЛЬНО

У Хорватії завершився ІІ заїзд табору «Зелен-світ»

П'ятниця, 31 серпня 2018, 12:30
20-29 серпня 2018 року в хорватському місті Селіне відбувся ІІ заїзд сімейного табору «Зелен-світ», який організувало Бюро екології Стрийської єпархії УГКЦ, зокрема екореферент Стрийської єпархії о. Олег Кобель та екореферент Жидачівського р-ну о. Ярослав Турик. У таборі взяло участь близько 20 родин з різних єпархій УГКЦ. Успіх попереднього табору засвідчило те, що п’яту частину всіх учасників ІІ заїзду становили люди з попереднього цьогорічного «Зелен-світу».

Окрім екологічної складової, табір мав і спортивну складову. Спеціально запрошений тренер двічі на день проводила тренування з оздоровчої гімнастики на березі моря. Щовечора була добра нагода займатися ігровими видами спорту. На щоденній Літургії всі учасники табору отримували духовний заряд, щоб мати змогу зустрітися з Богом за посередництвом краси Його творіння. Майже всі приступили до св. Тайн Покаяння та Євхаристії.

Кілька екскурсій до м. Задар, Стари Град і відвідини Національного парку Паклєніца справили незабутнє враження. Дуже доброю нагодою познайомити хорватів з українською піснею і танцями було відзначення Дня Незалежності України. Цього дня була і подячна Літургія, і пісенно-танцювальний флешмоб, і малюнки на асфальті, і участь у Всеукраїнській молитві за Україну і, звичайно, все це в українських вишиванках.

Дуже гарно і самобутньо в таборі святкували Успення Пресвятої Богородиці. Вечірня з литією, підготування зілля та вінків для освячення, Божественна Літургія, освячення зілля і мирування – усе це немов уприсутнювало Україну. Подібні табори Бюро екології Стрийської єпархії буде організовувати і надалі.

 

 Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами stryi.ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next