АКТУАЛЬНО

У храмах Самбірсько-Дрогобицької єпархії освятили копії Ювілейної ікони

Понеділок, 26 лютого 2018, 11:23
25 лютого 2018 року в храмах Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ відбулося посвячення копій Ювілейної ікони, яка написана спеціально з нагоди святкування 25-ліття єпархії.

Ці парафіяльні урочистості – черговий захід на відзначення єпархіального ювілею, який  владика Ярослав проголосив 14 січня 2018 року. Дата освячення копій Ювілейної ікони вибрана не випадково, адже в першу неділю Посту Східні Церкви відзначають торжество над єрессю іконоборства.

Передбачається, що освячені копії цієї ікони паломничатимуть домівками парафіян, і це стане спонукою для глибшої духовної застанови та поглиблення молитовного життя кожної християнської родини.

Ювілейна ікона має глибоке богословське значення і відображає специфіку єпархії. Центральною постаттю на Ювілейній іконі є Пресвята Богородиця, яка є Молитовною Заступницею і Покровителькою Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Своїм Покровом Пречиста покриває Божий люд, який символічно представлений вірними різних станів і родів занять (єпископ, священик, диякон, селянин, робітник, військовий, діти, молодь, старші, неповносправні).

Над цими особами, які тримають в руках сувій з текстом «Діва десь предстоїть у церкві і з ликами святих невидимо за нас молиться Богу…», височіють куполи  і фасад катедрального собору Пресвятої Трійці в Дрогобичі (зліва) та прокатедрального храму Покрови Пресвятої Богородиці у Самборі (справа). На полях ікони розміщено 6 Богородичних ікон з відпустових місць єпархії – Самбірська, Билицька, Пацлавська (Губицька) (зліва зверху вниз), Грушівська, Рудківська, Тишківська (справа зверху вниз). Під ними зліва – ікона преподобних священномучеників Северина (Бараника), Якима (Сеньківського) і Віталія (Байрака), які душпастирювали і загинули на території єпархії; справа – ікона священномучеників Йосафата (Коциловського) та Григорія (Лакоти), правлячого Архиєрея і Єпископа-помічника древньої Перемишльської єпархії, однією зі спадкоємиць якої є Самбірсько-Дрогобицька єпархія УГКЦ.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.sde.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next