АКТУАЛЬНО

У храмах Стрийської єпархії буде виставлена копія Туринської плащаниці

П'ятниця, 05 липня 2019, 14:48
Від липня до жовтня цього року в шістнадцяти храмах Стрийської єпархії буде виставлена для почитання і вшанування копія Туринської плащаниці, яку привезуть з архикатедрального собору Святого Юра у Львові.

Цю копію Туринської плащаниці вважають найдосконалішою з усіх (загалом у світі їх є сім), а її унікальність полягає в тому, що вона повністю відповідає оригіналові як за розміром, так і за кольоровою гамою. Її виготовив Синдологічний туринський центр (центр, який займається дослідженням Туринської плащаниці).

У квітні 2002 року копія була освячена в Турині, у момент освячення вона була покладена на оригінальну Туринську плащаницю, а відтак передана на постійне перебування до архикатедрального собору Святого Юра.

Плащаницю привезуть до м. Стрия, де вона перебуватиме в катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці від 13 до 21 липня та в храмі Блаженного священномученика Йосафата Коциловського (21-28 липня), а відтак передадуть до інших храмів єпархії. На початку листопада святиню повернуть до Львова.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://stryiugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next