АКТУАЛЬНО

У храмі Святих Кирила і Методія відзначали 75-річчя медичного коледжу

Вівторок, 23 грудня 2014, 10:54
У неділю, 21 грудня 2014 року, 75 років із дня заснування виповнилося Івано-Франківському базовому медичному коледжу. Це один із найстаріших на Прикарпатті медичних навчальних закладів.

Відзначення такого немаленького ювілею мало особливий характер. Непроста політична ситуація в нашій державі вплинула на плани святкувань: колектив керівництва, студентів та викладачів вирішив молитовно відзначити цей день історії.

Усі зібралися в монастирському храмі Святих Кирила і Методія, де спеціально для викладацького і студентського колективу відслужили подячну Божественну Літургію. У проповіді о. Йосафат Бойко, ВС, капелан коледжу, настоятель монастирського храму, цитуючи недільне читання апостола, нагадав всім, що повинні дякувати Богові, що зробив нас «гідними мати участь у спадкоємстві святих у світлі», а тому всі повинні прислухатися до запрошення Господа в цьому житті. «Господар з євангельської притчі є образом Господа, який кличе, запрошує кожного з нас брати участь у «його вечері, трапезі», у його житті і місії на цій землі, кличе працівників медичної сфери «бути добрим інструментом у руках Господніх», гідно виконувати медичне служіння. Господь завжди запрошує, а вже від доброї волі людини залежить, відповісти на це запрошення чи знайти собі причину, щоб знехтувати ним, не будь-ким, а самим Господом», - сказав капелан.

Після Божественної Літургії, під час якої викладачі і студенти мали можливість приступити до святої Сповіді і Причастя, зі словом подяки звернувся п. Володимир Стасюк, директор медичного коледжу, і побажав всім мирного неба та міцного здоров’я.

Прес-центр парафії Святих Кирила і Методія

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next