АКТУАЛЬНО

У храмі УГКЦ на Аскольдовій могилі освятили нові дзвони

Четвер, 24 травня 2018, 11:39
22 травня 2018 року владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії, у парафії Святого Миколая Чудотворця УГКЦ на Аскольдовій могилі освятив 51 дзвін-карильйон.

Цього дня на Аскольдовій могилі з нагоди престольного празника парафії владика очолив Архиєрейську Божественну Літургію. Відтак завершив Чин освячення церковних дзвонів. Разом із єпископом співслужило духовенство Київського протопресвітерства на чолі з митрофорним протоієреєм Ігорем Онишкевичем.

Звертаючись до вірних, єпископ зазначив: «Не кожному єпископу таланить освячувати таке велике число дзвонів. Це справді здобуток! Думаю, що коли вони будуть встановлені, організуємо тут біля дзвіниці симфонічний оркестр із дзвонами. Тоді ми зрозуміємо, що значать дзвони не тільки для духовного, а й для культурно-мистецького життя».

Як розповіли в парафії, пожертви на дзвони збирали усієї громадою. До цього благого діла долучилися відомі політики та громадські діячі. Звертаючись до жертводавців із подячним словом, владика Йосиф сказав: «Я хочу сказати, що це ваш здобуток, це здобуток для всієї Церкви. Тому хай Господь вас всіх благословить, нехай святий Миколай своєю теплою рукою провадить вас дорогами землі до особистого і суспільного щастя. Україні - миру, а вам усім - здоров’я».

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next