АКТУАЛЬНО

У храмі в Перемишлянах можна отримати повний відпуст

Понеділок, 18 квітня 2016, 15:58
У м. Перемишляни владика Тарас (Сеньків), Єпарх Стрийський, звершив Чин Молебню і відкриття Дверей милосердя у парафії Святого Володимира Великого і блаженного свщмч. Омеляна Ковча. Це вже четвертий храм на теренах Стрийської єпархії, в якому вірні у Ювілейний рік Божого милосердя можуть отримати повний відпуст.

«Господь об’явив в Ісусі Христі обличчя Божої доброти, батьківського милосердя, щоб повернути людям можливість доступити до джерела миру, котрим є Боже прощення. Тому сьогодні цей відпустовий храм стає для всіх, хто в ньому перебуваэ, храмом єдності, храмом зустрічі з живим Богом», - звернувся до велелюдної громади вірних єпископ, пояснюючи значення і важливість проголошеного Папою Франциском Ювілейного року та символічне відкриття Дверей милосердя.

Також владика Тарас розтлумачив негативний зміст і вплив гріха на особу та вказав на шлях його подолання: «Гріх є смертю душі та причиною всякого людського нещастя. Сповідальниця є лікувальним центром, де лікується вся людина», - підкреслив архиєрей.

І, відповідно до рішення Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, цього дня було зачитано Послання про подолання моральної недуги корупції, котра за висловленням Єпарха Стрийського, на відміну від чесноти любові, змістом якої є дарувати себе, інтерпретується як гріх, який охоплює всі простори життя людини і квінтесенцією якого є жити для себе за всяку ціну.

А після Літургії духовенство і миряни помолилися «Отче наш», «Богородице Діво» і «Вірую» в наміренні Святішого Отця, що для тих, хто пройшов через Двері милосердя і взяв участь у Божественній Літургії, приступивши до Таїнств Покаяння і Євхаристії, є необхідною умовою для отримання повного відпусту під час Ювілейного року Божого милосердя.

Прес-служба Стрийської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next