АКТУАЛЬНО

У Хрестопоклонну неділю в архикатедрі Святого Юра відбулася міська Хресна дорога

Понеділок, 05 квітня 2021, 14:22
У Хрестопоклонну неділю, 4 квітня 2021 року, в архикатедральному соборі Святого Юра (м. Львів, пл. Св. Юра, 5) відбулася традиційна загальноміська Хресна дорога.

За умови серйозних карантинних обмежень, запроваджених через пандемію коронавірусу, Хресна дорога, яка щороку звершувалася вулицями Львова, цього року була проведена в архикатедрі. Кількість учасників була обмежена, але вірні могли долучитися до молитви через онлайн-трансляцію.

Очолив Богослужіння владика Ігор Возьняк, архиєпископ і митрополит Львівський. Співслужили із митрополитом владика Володимир Груца, єпископ-помічник Львівської архиєпархії, та священнослужителі Львова.

Хресна дорога була присвячена спогадуванню 75-ї річниці Львівського псевдособору 1946 року разом з ушануванням 20-ліття візиту в Україну святого папи Івана Павла ІІ, а також усильній молитві за мир та постраждалих через епідемію коронавірусу.

У молитовних стояннях Хресної дороги молільники роздумували над постатями блаженних новомучеників і сподвижників Української Греко-Католицької Церкви, жертва яких у лихоліттях та поневіряннях ХХ століття стала запорукою воскресіння та відродження нашої Церкви.

У завершальному слові владика Володимир наголосив, що, попри обмеження карантину, Хресна дорога цього року завітала до кожного дому, у якому моляться вірні.

"Під час нашої мандрівки до свята Воскресіння посеред Великого посту зміцнюємося силою чесного і животворного хреста. Терпіння і смерть не є останнім словом Бога. У Бога є життя, яке випливає саме з воскресіння… А хто обминає хрест, той не може осягнути воскресіння, бо це єдина нероздільна пасхальна таємниця", – зауважив єпископ і подякував усім організаторам та молільникам, які в таких непростих умовах молитовно єдналися, випрошуючи в Бога за посередництвом блаженних новомучеників нашої Церкви благодатей та миру для нашої Батьківщини.

ugcc.lviv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next