АКТУАЛЬНО

У Хрестопоклонну неділю у Львові встановили відновлений хрест

Середа, 03 квітня 2019, 12:00
У Хрестопоклонну неділю, 31 березня 2019 року, у Львові, на горі Баба-род у районі Знесіння, завдяки місцевим громадам УГКЦ встановили хрест Господній, який у січні зруйнували вандали.

Попередній хрест було встановлено двадцять сім років тому, але перед Різдвом цього року невідомі особи його зрізали і кинули у прірву. Новий хрест встановили за пожертви парафій Знесіння. «Нововстановлений освячений хрест відтепер буде охороною Знесіння», – переконані парафіяни місцевих церков.

«Ці території, де зараз розташована Свято-Вознесенська церква – колись були королівськими угіддями: про це вказують перші писемні згадки з міських архівів 1469 р. Як свідчать деякі архівні матеріали, саме тут був побудований перший християнський храм у Львові. Ці місця, намолені віками, і сьогодні наповнюють особливою Божою ласкою тих, хто приходить із відкритим серцем. Навіть район Знесіння отримав свою назву за назвою церкви. Ця подія, а саме встановлення нового хреста на місці, де було зруйновано попередній, є свідченням того, що тут Христос живе в серцях багатьох людей», – розповів настоятель храму Вознесіння Господнього о. Михайло Городиський.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.lviv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next