АКТУАЛЬНО

У Хрестопоклонну неділю вулицями Львова пройшла Хресна дорога

Понеділок, 01 квітня 2019, 13:59
31 березня 2019 року, у Хрестопоклонну неділю, вулицями Львова пройшла традиційна загальноміська Хресна дорога.

Саме Хрестопоклонна неділя щороку об’єднує у щирій молитві під знаком святого і животворного хреста Господнього вірних нашої Церкви. Цього року Хресна дорога вулицями міста була присвячена Року родини, який проголосила Всеукраїнська рада Церков, а також вшануванню постаті блаженного священномученика Климентія Шептицького з нагоди 150-літнього ювілею з дня його народження.

Текст Хресної дороги уклали у Львівській духовній семінарії Святого Духа, поєднавши розважання над страстями Христа із роздумами над покликанням християнської родини та даром життя великих сподвижників Христової віри. За основу розважань взяли тексти Хресної дороги кардинала Джанфранко Равазі, а також спогади про блаженного священномученика Климентія та глибинні твердження про святість родини, зокрема і з послань праведного митрополита Андрея. Праці цих великих мужів віри в особливий спосіб доповнили моління Хресної дороги та пошанування святого хреста прикладом святості у сьогоденні.

Молитовна хода розпочалася біля храму Святого Архистратига Михаїла. Очолили моління Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор Возьняк та Єпископ-помічник Львівської архиєпархії Володимир Груца, а долучилося до них численне духовенство та вірні Львівської архиєпархії. Молитву супроводжували співом семінаристи Львівської духовної семінарії Святого Духа. З нагоди Року родини малий процесійний хрест у цій ході несли сім’ї. Серед них – сім’я о. Тараса Мирки, в’язничного капелана. Ця хресна хода в особливий спосіб також стала молитвою за мир в Україні та кожній родині, за благословення і мудрість українського народу.

Спільна молитва у Львові зібрала близько шістдесяти тисяч вірних.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.lviv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next