АКТУАЛЬНО

У єпархії Святого Володимира в Парижі призначений перший синкел у справах монашества

Понеділок, 12 березня 2018, 12:41
9 березня з офіційного сайту єпархії Святого Володимира Великого у Парижі стало відомо про призначення першого синкела у справах монашества в історії цієї єпархії. Ним став ієромонах Руслан Піх, редемпторист.

Згідно з Кодексом канонів Східних Церков, синкел у справах монашества покликаний допомагати єпископові в керуванні єпархії в цій ділянці життя єпархії. Він наділений владою заступника єпископа. Синкел у справах монашества дбатиме про богопосвячених осіб, які несуть своє служіння на території єпархії Святого Володимира Великого та про розвиток монаших згромаджень і чинів у єпархії. Призначення нового синкела є моментом становлення структур єпархії Святого Володимира Великого та її курії.

Сьогодні своє служіння для вірних єпархії Святого Володимира Великого несуть два згромадження. Отці редемптористи зі Львівської провінції дбають про вірних у Бельгії, а саме в Брюсселі, Антверпені та інших містах. А на території Франції є сестри служебниці Непорочної Діви Марії з двох провінцій. Сестри із провінції Матері Божої Неустанної Помочі в Польщі несуть своє служіння в катедральному соборі Святого Володимира Великого в Парижі. А сестри провінції Співстраждання Пресвятої Богородиці в Україні опікуються паломниками в Люрді, на півдні Франції.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.www.cssr.lviv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next