АКТУАЛЬНО

У єпархіях УГКЦ проводитимуться лекції із соціального вчення Церкви

Понеділок, 26 серпня 2013, 17:10
За ініціативи Комісії УГКЦ «Справедливість і мир» спільно з Бюро УГКЦ з питань екології з вересня по грудень 2013 року в Україні будуть проведені «Лекторії із соціальної доктрини Церкви в парафіях Києво-Галицького Верховного Архиєпископства». Цей захід передбачає низку парафіяльних зустрічей у різних єпархіях УГКЦ в Україні, зокрема на території Волинської, Івано-Франківської, Тернопільської, Хмельницької та Львівської областей. Вказаний проект є плановим, організаційним продовженням та розвитком чинних від 2012 року «Парафіяльних зустрічей» в Україні та одним із кроків практичної реалізації стратегічного плану УГКЦ до 2020 року «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом».

У соціальному вченні Церкви знаходимо принципи та критерії оцінки дій, що мають вплив на життя суспільства, і саме поширення цієї доктрини є справжнім пастирським пріоритетом та невід’ємною частиною євангелізаційної місії Церкви. «Лекторії» зосереджуватимуться на актуальних соціальних питаннях сучасності, залучатимуть фахівців та велике число вірян УГКЦ.  У процесі зустрічей особливий наголос буде зроблено на поясненні того, що народ, а зокрема молодь, може зіграти позитивну роль у суспільному житті спільноти. Зразком такої спільноти, а водночас сприятливим місцем для проголошення навчання Церкви покликана стати парафія. Саме тут на основі соціального вчення Церкви здатні зароджуватися й розвиватися добрі ідеї. У цьому контексті планується провести низку заходів для мирян.

Серед головних завдань проведення «Лекторій із соціальної доктрини Церкви» є: навчити якомога ширшу аудиторію вірних застосовувати основні принципи вчення Церкви про засади соціального, політичного та економічного життя; допомогти вірним визначати етичні критерії для будування загального добра; висвітлити реальні можливості застосування соціальної доктрини Церкви в щоденній практиці християнського служіння. Особливим наголосом буде також соціальне формування нового покоління із зверненням до головного обов’язку, що полягає в правдивому свідченні Євангелія на роботі, в сім'ї, у суспільстві та в політиці.

 

Інформаційна служба Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next