АКТУАЛЬНО

У Кам'янському, на Дніпропетровщині, відбувся освітній захід для школярів

П'ятниця, 19 травня 2017, 12:46
У День екологічної освіти в м. Кам'янському, що на Дніпропетровщині, відбувся освітній захід для школярів. Годину екологічної освіти провів о. Михайло Неїжмак, референт Бюро УГКЦ з питань екології в Донецькому екзархаті.

12 травня – День екологічної освіти відзначила місцева школа № 30. З ініціативи отця Михайла та за підтримки директора школи Кудряшової Ірини Володимирівни відбулася екологічна година для учнів 9 та 10 класів. Зустріч складалася з теоретичної, пізнавальної та розважальної частин. У першому блоці відбулося знайомство, учні дізналися про історію виникнення екологічної церковної інституції, розвиток, мету та завдання.

Другий блок для учнів став надзвичайно цікавим, оскільки в ньому діти дізналися багато фактів про збереження довкілля, шляхи економії та заощадження життєво необхідних ресурсів: води, світла та електроенергії. Почули презентацію про видання Екобюро "Екологічний дороговказ", як постулат та помічник для великих змін та покращення якості життя людини. Закріпили отримані знання відеоматеріалом  під назвою "Через прості дії ми здатні змінити світ".

У розважальній частині заходу з учнями було проведено екологічний брейн-ринг та ековікторину.

На завершення отець-референт подякував учням та дирекції школи за увагу та висловив глибокі сподівання про дієві плоди цієї зустрічі. Також було обговорено співпрацю під час літніх пришкільних таборів, а саме: проведення екологічних днів і годин.

"Через поглиблення знань про значення сотвореної дійсності для людини доходимо до більшого єднання з Творцем та зміцнюємо віру в Бога", – завершив свій виступ отець Михайло Неїжмак.

Починаючи із екологічного освітнього дня і до кінця місяця травня, у Донецькому екзархаті у м. Кам'янське триватиме пілотна акція "Екологічні знання – це  наше життя". Протягом цього періоду о. Михайло планує зустрічі на екотематику з учнівською молоддю.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next