АКТУАЛЬНО

У БФ «Карітас-Київ» відбувся семінар «Успішні шляхи легальної міграції до Німеччини»

П'ятниця, 01 листопада 2019, 14:13
«Днями у Благодійному фонді «Карітас-Київ» відбувся семінар з підвищення кваліфікації для викладачів німецької мови та інших мультиплікаторів на тему «Успішні шляхи легальної міграції до Німеччини. Актуальні питання».

Цей семінар проходив в рамках проєкту «Обізнаний та готовий до Німеччини», який реалізовується Карітасом України за підтримки Дияконії Вюртемберга та за сприяння Фонду притулку, міграції та інтеграції ЄС і діє у п'яти центрах Карітасу, зокрема у БФ «Карітас-Київ», - повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Модераторами та основними доповідачами семінару були фахівці з Німеччини, які мають багаторічний досвід роботи у сфері міграції – Юрген Блєхінгер, Магдалене Ляйтц та Сюзанне Краус.

У семінарі взяли участь: керівник проєкту «Центри німецької мови в Україні» з Göthe-Institut (м. Київ), представники Німецького центру культури «Відерштраль» (м. Київ), Німецького освітнього центру «Deutsches Sprachzentrum» (м. Київ), Донецької міської організації товариства німців «Відергебурт» та ін. Під час заходу команда референтів з Дияконії Німеччини представила учасникам про легальні шляхи міграції до ФРН, а саме про перебування з метою возз’єднання сім’ї, працевлаштування, навчання у ВНЗ та професійної освіти, а також розглянула питання щодо правового статусу репатріантів, змін до Закону про кваліфіковану трудову міграцію, які набудуть чинності з квітня 2020 р. і набули широкого розголосу в українському суспільстві.

Доповідачі та учасники семінару спільно обговорили виклики, шанси та небезпеки, що виникають під час міграції та важливість належного та своєчасного підготування мігрантів у країні походження до переїзду у ФРН, та важливу участь в цьому процесі викладачів німецької мови і фахових консультантів з питань міграції. Учасники мали можливість обговорити з фахівцями з Німеччини ситуації та запитання, з якими вони зіштовхуються на практиці, та отримати кваліфіковані відповіді. На закінчення всі отримали сертифікати від німецьких спеціалістів.

Від імені БФ «Карітас-Київ» висловлюємо щиру подяку нашим партнерам з Дияконії Вюртемберга за організацію цього заходу і всім учасникам за участь та бажання співпраці.

Нагадаємо, що в рамках проєкту «Обізнаний та готовий до Німеччини» Благодійний фонд «Карітас-Київ» надає консультації особам, які вирішили іммігрувати до Німеччини, щодо легальних шляхів довгострокового перебування в країні. Ми надаємо безкоштовні інформаційно-консультаційні послуги на теми возз’єднання сім’ї, професійно-технічного навчання, працевлаштування чи волонтерства в Німеччині. Ми пропонуємо:

  1. Підтримку та консультування щодо візових процедур, вивчення німецької мови.
  2. Надання загальної інформації про Німеччину.
  3. Підготовку до інтеграції.
  4. Консультування щодо перебування та побуту в Німеччині.
  5. Консультування з інших питань, що стосуються переїзду до Німеччини.

Проєкт базується на потенціалі іммігрантів, для більш ефективного процесу інтеграції. Планова еміграція, імміграція та інтеграція в Німеччині розглядаються як послідовний процес і супроводжуються цілісно. Проєкт не є рекрутерським та не сприяє пошуку роботи за кордоном.

 Контакти центру БФ «Карітас-Київ»:
м. Київ, вул. Микитенка, 7Б
моб.телефон: +38 067 233 48 29
(прийом дзвінків: пн-пт, з 10:00 до 17:00)
email: [email protected]
Skype: info.caritas.migrant

Пресслужба БФ «Карітас-Київ»


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next