АКТУАЛЬНО

У Карітасі Львова відзначили День волонтера

Четвер, 10 грудня 2015, 19:34
З нагоди Дня волонтера у Карітасі Львова 7 грудня зібралися найбільш активні волонтери соціального служіння. Під час зустрічі, окрім спільної молитви волонтера, підсумували рік, що завершується, обговорили подальші плани в контексті Надзвичайного ювілейного року Божого милосердя, який проголосив Папа Франциск.

Отець Андрій Сенейко, директор «Карітас-Львів УГКЦ», подякував усім за жертовну працю, за яку Господь віддячить сторицею. Він наголосив, що волонтери є свідками Божого милосердя, видимими знаками Господньої любові.

Цьогоріч волонтери допомагали у видачі продуктів вимушеним переселенцям із Донецької, Луганської областей та АР Крим. На волонтерських засадах діє пункт видачі гуманітарної допомоги (вул. Лобачевського, 22), який обслуговує четверо волонтерів (дні прийому – понеділок і четвер з 12.00 до 14.00). Загалом на пункті видачі гуманітарної допомоги роздали понад чотири тонни речей. Парафіяльний Карітас активно діє у таких парафіях Львова: святого Володимира Великого (вул. Шевченка, 188, м. Львів – Рудно), Пресвятої Богородиці Володарки України (вул. Новознесенська, 34), Положення Пояса Пресвятої Богородиці (вул. Головатого, 7а ), Різдва Пресвятої Богородиці (проспект Червоної Калини, 70), святого Андрія і Йосафата (вул. Чечета, 1). Саме з цих парафій волонтери проходили вишкіл у Карітасі Львова. Допомагали волонтери також у проведенні підліткових футбольних турнірів, до яких долучились також, окрім вищезазначених, футбольні команди парафій святих Володимира і Ольги (вул. Симоненка), Воскресіння Господа Нашого Ісуса Христа (вул. Городоцька, 319а), святих Ольги і Єлизавети (пл. Кропивницького, 1). Окрім харитативної діяльності у своїх парафіях, волонтери соціального служіння брали участь у реколекціях, тренінзі «Самоідентифікація волонтера», тренінгах з написання соціальних проектів та щотижневих молитовних зустрічах. Про все це згадали під час фото- і відео презентації, яку уклав з наявних матеріалів волонтер Василь Рій. Слід також зазначити, що молитовник волонтера «Будьте милосердні», виданий за сприяння БФ «Карітас-Львів УГКЦ» у видавництві «Свічадо» накладом 1 тисяча, швидко розійшовся і потребує перевидання.

Також волонтери обговорили подальшу працю у контексті Ювілейного року Божого Милосердя, який проголосив Папа Франциск. Детальнішу інформацію про Святий ювілейний рік підготувала у презентації Любомира Бурка, відповідальна за висвітлення діяльності Карітасу Львова у ЗМІ. У презентації були висвітлені мета і завдання Ювілейного року Милосердя, основні документи, події, плани.

Окрім урочистої частини, волонтери взяли участь також в іграх, які організувала заступник директора Ольга Момот.

Сьогодні в Карітасі Львова загалом близько 100 волонтерів. Запрошуємо всіх, хто бажає, долучатися до спільної праці!

Прес-служба БФ «Карітас-Львів УГКЦ»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next