АКТУАЛЬНО

У катедральному храмі в Сокалі буде образ покровителя природоохоронців – св. Губерта

Середа, 13 липня 2016, 11:55
12 липня в катедральному храмі Святих апостолів Петра і Павла в Сокалі освячено образ св. Губерта, покровителя лісників та мисливців, який подарувала родина Країнських із Польщі.

Єпископ Михайло (Колтун), Єпарх Сокальсько-Жовківський, привітав представників родини Країнських, які є вихідцями села Переспа Сокальського району. Архиєрей зазначив: «Святий Губерт матиме місце в цьому катедральному храмі, щоб любов до природи була культивована та окультурена. Знаково, що в день храмового празника образ святого Губерта входить у цей храм. Це буде наступний крок розвитку цієї екологічної теми, яка має пріоритет у катедральному храмі, щоби розвиватися. Це велике послання Святішого Отця «Славен будь, Боже, за все сотворіння і за рід людський» є для того, щоби ми могли наповнювати наше життя євангельським змістом».

Отець Ярослав Кащук, адміністратор храму, наголосив: «Будучи пристрасним мисливцем, Губерт навернувся до Бога і згодом почав навертати людей. Тож Господь дав йому велику ласку – чудо оздоровлення інших. Ми дуже тішимося, що і в нас, у катедральному соборі, буде таке місце, куди можна прийти всім, особливо природоохоронцям, щоб помолитися». Звертаючись до польської делегації, отець Ярослав сказав: «Дякуємо, що ви ділитеся, як берегти природу та весь створений світ».

Пан Анджей Країнський відповів: «Дорогі браття і сестри українці! Ми зустрілися тут торік із владикою. Потім гостили українську делегацію в Гданську. Показали їм те, що найгарніше. Думаю, що вони повернулися сюди задоволені. Те, що можемо подарувати для цього храму, образ св. Губерта – це наша радість та щастя. Для нас це велика честь!»

Популяризація особи св. Губерта та культури мисливства в Україні відбувається за тісної співпраці відділу капеланства мисливців Сокальсько-Жовківської єпархії, Гданського управління Польського товариства мисливців та Жовківського лісового господарства.

Прес-служба Сокальсько-Жовківської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next