АКТУАЛЬНО

У катедральному соборі Чернівців потребуючим пропонують безкоштовні обіди

Понеділок, 02 липня 2018, 14:10
У Чернівцях розпочалося соціальне служіння мирянських спільнот парафії катедрального собору Успіння Пресвятої Богородиці. Стартував проект під назвою «Я був голодний...», який передбачає безкоштовні гарячі обіди в парафіяльній їдальні.

Кожен мирянин має можливість придбати квиток на безкоштовний обід вартістю 50 гривень і подарувати «запрошення на обід» потребуючому.

Керівник проекту сотрудник катедрального храму о. Любомир Іваночко каже: «Багато з нас зустрічають щоденно на вулицях міста  безпритульних, опущених, загнаних на задвірки суспільства людей. Деколи їх простягнута рука чекає від нас подання на хліб насущний, проте ми вагаємося, чи справді ця людина потребує хліба, а чи дармових коштів? Щоб усунути сумнів і заспокоїти сумління, – "голодного нагодуйте". Маємо можливість подарувати смачний гарячий обід. Отець Валерій Сиротюк, адміністратор парафії, каже, що ця ініціатива ще й тим добра, що голодний прийде до церкви, можливо, крім хліба, він вкусить окраєць Божого милосердя.

При Чернівецькій катедрі щоденно з 12:00 по 14:00 є волонтер, який видає квитки на безкоштовні обіди голодним і приймає цільову пожертву 50 гривень. Також біля чергових храму розміщена окрема скляна скринька «Соціальне служіння».

Як повідомляють  священики Успенського собору, нагодувати та напоїти – це перші вимоги Ісуса щодо ближнього, а біблійний контекст має продовження: «Бо Я був голодний і ви нагодували Мене, спраглий і ви напоїли Мене, подорожнім (переселенцем)  Я був і Мене прийняли ви.  Був нагий і Мене зодягли ви, слабував і Мене ви відвідали, у в’язниці Я був і прийшли ви до Мене…» (Мт. 25, 35–36).

Організатори запрошують однодумців підтримати проект «Я був голодний…» та очікують на промоторів інших проектів соціального служіння: «Я був переселенцем…», «Я був нагий…», «Я був у лікарні…», «Я був у в’язниці…».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.cv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next