АКТУАЛЬНО

У катедральному соборі Святого Миколая Чудотворця міста Харкова відбувся вечір пам’яті митрополита Андрея Шептицького

Понеділок, 02 листопада 2020, 12:20
31 жовтня, з нагоди дня пам’яті праведного митрополита Андрея Шептицького, у катедральному соборі Святого Миколая Чудотворця міста Харкова були проведені вечірні чування. Духовний захід відбувся під проводом екзарха Харківського владики Василія Тучапця.

Архиєрей пригадав, що цей рік для митрополита Шептицького є ювілейним, адже виповнюється 155-річчя від дня його народження. “Праведний митрополит Андрей керував нашою Церквою майже півстоліття. Роки його служіння припали на непрості часи Першої та Другої світових війн. Він мужньо провів Церкву крізь ці часи, а після його смерті почалося переслідування духовенства, монашества та вірних. Митрополит передбачив це переслідування, як і відродження нашої Церкви”, – сказав владика Василій.

Варто зазначити, що духовну програму підготували та провели молодіжна спільнота “Квіти Слобожанщини”, до яких долучилася спільнота “Вірні вірі”, що діє при Покотилівському монастирі отців василіан.

Захід розпочався спільною молитвою за митрополита Андрея, адже 1 листопада виповнилося 76 років з дня його переходу до вічності.

Опісля всі присутні переглянули фільм “Владика Андрей”, який яскраво в цікавих деталях змальовує надзвичайно історію життя цієї величної постаті. У фільмі представлено художній погляд на життєвий шлях та діяльність митрополита Андрея, який був і залишається одним з найвеличніших українських діячів ХХ століття.


Після перегляду відбулося ділення враженнями й емоціями від побаченого у фільмі. Справжньою родзинкою духовних чувань стали атмосферні пісні Тезе, які виконала Марія Митко у супроводі бандури.

Повідомив Максим Чуприна


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next