АКТУАЛЬНО

У Катехитично-педагогічному інституті УКУ розпочалося навчання студентів з України та ще дев’яти країн світу

Понеділок, 09 листопада 2020, 13:02
7 листопада 2020 року розпочалося навчання у Катехитично-педагогічному інституті УКУ для студентів львівської і жовківської груп та осіб, які проживають поза межами України. Загалом цього року навчання розпочали двісті п’ять осіб – з України (група у Львові, Києві, Луцьку, Жовкві, Одесі та Запоріжжі) та з Італії, Іспанії, Португалії, Бельгії, Франції, Німеччини, Естонії, Фінляндії та Аргентини.

«Цією молитвою розпочинаємо нашу спільну мандрівку – навчання в КПІ УКУ, – сказав директор КПІ УКУ п. Назар Дуда. – Через карантинні обмеження розпочинаємо навчання у новому форматі: для одних воно буде дистанційно-очним, для інших – повністю дистанційним. Незважаючи на це, пам’ятаймо про важливість спільноти, яка починається з особистого спілкування з Богом і ближніми. А онлайн-зустрічі прошу використати як можливість познайомитися між собою. Ви стали частиною великої спільноти. Тому сьогодні вітаю присутніх тут студентів жовківської групи, а також усіх, хто єднається з нами онлайн».

Голова катехитичної комісії Сокальсько-Жовківської єпархії о. Михайло Микита привітав студентів у великій родині катехитів: «Нехай Господь щедро благословляє усіх, хто розпочинає це навчання. Нехай воно буде цікавим, успішним та багатим на знання, які допоможуть вам також духовно зростати і за Божим провидінням і під покровом Божої Матері згодом виконувати своє покликання, провадячи катехитичне навчання». Відтак о. Михайло благословив усіх першокурсників на навчання.

Після благословення студенти жовківської групи отримали залікові книжки і Катехизм УГКЦ «Христос – наша Пасха», який є першим головним джерелом знань катехита про віру.

Відтак у зумі відбулися вступна лекція «Покликання і місія мирян», яку провела генеральна настоятелька ЗСПР, викладачка УКУ с. Наталія Мельник. Сестра Наталія також привітала майбутніх катехитів і пригадала, що покликанням усіх, хто пізнав Бога, є привести інших людей до Нього. Тільки тоді людина живе повнотою свого життя.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами https://ct.ugcc.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next