АКТУАЛЬНО

У католицькій школі Івано-Франківська провели незвичайну Хресну дорогу

Середа, 10 квітня 2019, 13:41
У межах Тижня католицького шкільництва, що триває з 8 по 12 квітня, в івано-франківській Католицькій школі-гімназії святого Василія Великого відбулася незвичайна Хресна дорога.

Цього разу шкільна спільнота молилася не в каплиці. Учасники пройшли Хресну дорогу коридорами школи, а її зупинки (стації) були у шкільних кабінетах.

Кожен клас писав роздуми над однією зі стацій. Допомагали учням і вчителі.

Під час Хресної дороги хрест як символ страждань Христа, Євангеліє – Слово Боже, свічку як символ Христового світла й образ із зображенням страстей Господніх на кожній зі стацій несли почергово учні різних класів. На останній, чотирнадцятій, хрест несли та читали роздуми вчителі школи. 

Така форма молитви – своєрідний заклик і спогадування того, що молитися – означає вийти поза стіни каплиці й бути з Богом, пам’ятаючи про Нього, у різних обставинах життя.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next