АКТУАЛЬНО

У Казахстані провели формаційні зустрічі

Вівторок, 22 жовтня 2019, 11:27
З 14 до 19 жовтня у рамках програми постійної формації духовенства та богопосвячених осіб відбувалися зустрічі для отців і сестер, які звершують пастирську опіку над вірними УГКЦ в Казахстані.

Програма розпочалася святкуванням храмового празника Покрови Пресвятої Богородиці в м. Караганда. У Божественній Літургії взяли участь усі священники УГКЦ, які звершують служіння в Казахстані. Також долучилися священники латинського обряду і численні вірні, які з’їхалися з околиць Караганди та з інших міст Казахстану (зокрема, на святкування приїхала численна група паломників з м. Павлодар). Після урочистого богослужіння зусиллями місцевої громади було організовано святкове частування, під час якого усі присутні мали можливість поспілкуватися.

Упродовж наступних шести днів у формаційних зустрічах на тему «Боже Слово, катехитичне служіння і гомілетика» взяли участь сім священників і три сестри СНДМ. На запрошення апостольського адміністратора для греко-католиків Казахстану й Центральної Азії отця Василя Говери формаційні заняття проводили директор Патріаршого дому о. Петро Іськів та заступник голови Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ п. Назар Дуда.

Під час зустрічей учасники мали нагоду почути про актуальний стан біблійного апостоляту та катехизації в УГКЦ. Також дізналися, як на практиці організовувати групи молитовного читання та катехитичного служіння загалом. Особливе зацікавлення серед присутніх викликало питання підготовки проповіді, щоб вона була цікавою та ефективно доносила Добру Новину до вірних. Окрім теоретичних занять з катехитики та гомілетики, учасники мали нагоду попрактикуватися у проведенні катехитичних зустрічей з використанням активних методів для різних вікових груп та підготувати проповідь.

На думку учасників зустрічей, набуті знання є дуже потрібними і вони одразу застосують їх у своєму священничому та богопосвяченому служінні.

ct.ugcc.ua

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next