АКТУАЛЬНО

У Києві говорили про заходи щодо відзначення 300-ліття Житомирської унії

Вівторок, 09 лютого 2016, 10:49
У понеділок, 8 лютого, Єпископ-помічник Київської архиєпархії Йосиф (Мілян) та професор Ігор Скочиляс, декан гуманітарного факультету УКУ, провели зустріч, на якій обговорили план заходів щодо відзначення 300-річчя Житомирської унії 1715 року. Зустріч проходила при Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ у Києві.

У ході розмови обговорили історично-богословський аспект Житомирської унії 1715 року та її вплив на сьогодення УГКЦ.

Було погоджено проведення заходів для відзначення великого ювілею, а також прийнято робочий план, згідно з яким у Київській архиєпархії будуть проходити дні вшанування 300-річчя Житомирської унії.

На завершення обговорень п. Скочиляс презентував владиці книгу «Східні Церкви в польсько-литовській державі в процесі перемін та адаптації: Київська митрополія в 1458-1795 рр.» («Kościoły Wschodnie w państwie polsko-litewskim w procesie przemian i adaptacji: Metropolia Kijowska w latach 1458-1795»), яку було видано у його співавторстві позаминулого року в Любліні (Польща).

Прес-служба Київської архиєпархії

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next