АКТУАЛЬНО

У Києві на Михайлівській площі разом молилися духовенство та вірні багатьох конфесій

Неділя, 11 жовтня 2015, 14:21
Екуменічна молитва проводилася в наміренні єдності християн і миру в Україні за заступництвом блаженної Марти Вєцької.

У моліннях взяли участь Блаженніший Любомир (Гузар), Єпископ Йосиф (Мілян), священики, семінаристи КТДС, монахині та вірні Української Греко-Католицької Церкви.

Серед присутніх були духовні і вірні Католицької, Православної та Вірменської Церков.

Розпочали молитву урочистою ходою від Михайлівського Золотоверхого собору. Духовенство різних конфесій із реліквіями блаженної Марти Вєцької пройшлися по Михайлівській площі та вийшли на приготовлену сцену, на якій провадили екуменічну молитву.

Спільно помолившись, єпископи виступили зі сцени словами, в яких говорили про мир та єдність в Україні.

Блаженніший Любомир звернув увагу вірних на мир, єдність і милосердя. За словами архиєрея, зрозумівши ці три поняття, отримаємо відповідь на чисельні питання, які сьогодні нас турбують. Архиєпископ-емерит розповів, що без миру годі аби щось розвивалося та росло. Говорячи про єдність, владика зауважив: «Ніхто не є для себе як острівець, який від усіх відділений, а радше навпаки - ми є найбільше собою тоді, коли ми є разом з іншими». Милосердя же, за словами морального лідера українців, є найкращим способом на те, щоб себе відкрити перед іншими та один одному послужити.

Промовляючи, Блаженніший Любомир зазначив: «Ми зібралися на спільну молитву, щоби бути близько до Господа Бога. Ані мир, ані правдива єдність, а тим більше милосердя не є можливими без Бога... Він є Той, хто ці дари нам дає. Ми щедро обдаровані Богом, але на жаль, часто забуваємо що без Нього ми не можемо тішитися цими дарами».

Архиєпископ-емерит також звернув увагу жителів і гостей столиці на постать блаженної Марти, яка є добрим прикладом того, як правильно користати з Божих дарів.

«Ми сьогодні, будучи тут разом на молитві, повинні дуже глибоко відчути Божу силу, яка хоче ввійти в нас, щоб через нас запанував мир, єдність і милосердя… Сьогодні ми повинні в себе запитати: що я можу зробити, щоб так сталось? Це дуже важливий крок, якого Господь від нас чекає!» - завершуючи, сказав Блаженніший Любомир.

Опісля семінаристи Київської Трьохсвятительської семінарії виконали молитовні твори, якими закликали всіх до спільного прославлення Бога.

У коментарі для прес-служби Київської архиєпархії владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київський, зауважив: «Говорити про мир – це найперше творити мир у власному серці. Творити мир – це найперше творити його у своїй родині та у стосунках з найближчими людьми. Тоді прийде мир глобальний! Я переконаний, що мир у світі залежить від миру людини з своїм Творцем – Богом. Лише на цьому фундаменті можемо будувати мир в Україні та мир в усьому світі», - сказав архиєрей.

Учасники екуменічних молінь мали також чудову нагоду послухати молитовних співів хору храму Святого Олександра Римо-Католицької Церкви та молитися за мир і єдність різними мовами світу.

На завершення заходу всі охочі могли поклонитися мощам блаженної Марти Вєцької та просити в Бога за Її заступництвом потрібних ласк.

Зазначимо, що мощі Блаженної нещодавно були привезені із зони АТО та будуть ще перевозитися Україною, щоб вірні різних міст мали змогу помолитися за мир та єдність України.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next