АКТУАЛЬНО

У Києві провели формаційну зустріч для викладачів

Середа, 05 лютого 2020, 15:01
4 лютого 2020 року в Києві, у храмі Святого Василія Великого, відбулася формаційна зустріч для викладачів вищих навчальних закладів на тему «Покликання в житті викладача».

Організаторами зустрічі виступили: Центр академічного душпастирства Київської архиєпархії УГКЦ та Комісія у справах освіти та виховання УГКЦ. У заході взяли участь 25 викладачів вищих навчальних закладів Києва.

Розпочали зустріч Божественною Літургією, яку очолив отець Ярослав Павлюк, голова Центру академічного душпастирства КА УГКЦ. Опісля учасників зустрічі привітав Давид Ван Кань (Китай-Гонконг), професор Факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського НПУ імені М. П. Драгоманова та Гонконзького університету. Він розповів про особливості начального процесу в Гонконзі та в подарунок виконав два музичних твори: Жюля Массне «Роздум» та Вітторіо Монті «Чардаш».

Опісля до присутніх  звернувся отець Ярослав. У своєму слові душпастир наголосив, що місією викладача є не тільки допомогти опанувати фах, а й передавати християнські цінності: «Концентраційні німецькі табори будували кваліфіковані інженери, в яких кваліфіковані лікарі труїли людей. Тому знання, які здобувають студенти, важливі тоді, коли допомагають їм стати більш людяними». Ведучи далі, душпастир зазначив, що в реалізації покликання ми не самі, з нами Христос, який допоможе виховати людяних фахівців.

Продовжила зустріч сестра Христофора Буштин, СНДМ, голова Комісії у справах освіти та виховання Української Греко-Католицької Церкви, яка у своєму слові розкрила тему покликання. «Перше наше покликання — жити, а друге — любити. Любити – це головна риса Бога. Своє покликання любити ми реалізуємо по-різному, зокрема і через викладання», –  наголосила сестра Христофора.

Опісля відбулося ділення в малих групах. Зокрема, учасникам організатори запропонували роздумати над такими питаннями: «Чи справді усвідомлюю, що Господь любить мене?» та «Як я розпізнаю власне покликання і реалізую його?».  Завершилася зустріч спільною колядою та частуванням.

На звершення зустрічі отець  Ярослав подякував усім, хто посприяв проведенню зустрічі й  анонсував наступні заходи, які плануються провести.

Повідомив о. Ярослав Павлюк


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next