АКТУАЛЬНО

У Києві провели передріздвяні студентські реколекції

Понеділок, 30 листопада 2020, 12:02
28 листопада 2020 року в Києві наживо та онлайн відбулися передріздвяні студентські реколекції на тему «Як духовно зростати молодій людині та пізнавати себе і Бога?».

Організаторами реколекцій  виступили Комісія у справах молоді Київської архиєпархії УГКЦ, Центр академічного душпастирства та київське Товарство студентів-католиків «Обнова». Провели  науки отець Тарас Жеплінський, керівник Інформаційного відділу Департаменту інформації УГКЦ, та Людмила Гридковець, голова Української асоціації християнської психології.

Розпочали реколекції Божественною Літургією, яку очолив о. Тарас Жеплінський у співслужінні з о. Ярославом Павлюком, головою Центру академічного душпастирства Київської архиєпархії, та отцем Григорієм Березюком, духівник ТУСК «Обнова».

Опісля отець Тарас виголосив першу науку, у якій звернув увагу на те, що непотрібно нікого силою схиляти до прийняття того, що Церква навчає. «Важливо свідчити своїм життям. Найкращим свідченням того,  що я вірний науці Церкви, є моє повсякденне життя. Воно засвідчує, що моя віра є найповнішою і є дорогою, яка допоможе знайти мені щастя і приведе до спасіння», — наголосив  душпастир.

У другій науці священник розповів про небезпеки сучасних новітніх релігійних течій, що належать до руху «New Age». Зокрема, о. Тарас наголосив, що «New Age» переконує молоду людину, що традиційна релігія «нібито» незадовільняє сучасну людину та пропонує «самоочищення», «самовдосконалення», «мотивацію». Але в кінцевому результаті це приводить до того, що молода людина залишається одною, яка в перспективі вічності має розчинитися. «Саме в цьому небезпека новітніх релігійних течій. Коли ми всі живемо тут, на землі, нам важко зрозуміти, як у Церкві відбувається наше спасіння. Але з досвіду святих, мучеників ми бачимо, що християнська дорога приводить до чогось реального», — зазначив реколектант.

У третій науці Людмила Гридковець з точки зору психології на практичних прикладах пояснила, у чому полягає небезпека дошлюбних стосунків та як протидіяти ЛГБТ-ідеології.

Підсумовуючи проведені реколекції, отець Ярослав зазначив: «Сучасний світ пропонує багато пропозицій. Часто молода людина стоїть на роздоріжжі або починається сумніватися у правдивості вибраного шляху. Тому цими реколекціями хотіли допомогти отримати студентам дороговкази, що допоможуть  утвердитися в правильності вибраного шляху і духовно зростати».

Самі студенти ось що розповідають про цю  зустріч. «Я задоволена і змотивована. Реколеції стали поштовхом більше розвивати свої стосунки із Богом. Над цим треба працювати!» — Яна. «Розглядалися дуже цікаві теми для роздумів, надзвичайно приємне середовище, і дуже тішать нові знайомства», — Марʼян.

Пресслужба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next