АКТУАЛЬНО

У Києві Школа українського іконопису запрошує на навчання

Середа, 08 вересня 2021, 18:05
З 16 по 25 вересня Іконописна школа «Радруж» Українського Католицького Університету запрошує усіх зацікавлених мистецтвом і духовністю киян на Школу українського іконопису у Києві. Напередодні свята Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього презентуємо та пропонуємо унікальний тематичний іконографічний курс - “ РОЗП‘ЯТТЯ”.

У програмі курсу: - Теретична лекція з основ богослов’я ікони – Іконографія ікони Розп’яття (Соломія Тимо) - Реколекційна зустріч з духівником, читання євангельських текстів та духовні роздуми довкола ікони Розп’яття (о. Євген Станішевський) - Практичний курс з основ іконографічного рисунку та композиції ікони Розп’яття (Святослав Владика) - Екскурсійна зустріч у Національному Художньому музеї України, оглядаємо ікони Розп’яття у збірці Музею взоруючись на композицію та стилістичні прийоми (куратор Святослав Владика) - Особливості приготування фігурного іконного щита та технологія золочення у комбінації різних металів ( Андрій Кириченко) - Написання ікони Розп’яття, особливості техніки жовтково-темперного мялярства (Уляна Креховець) .

Розклад навчання 16– 25 вересня:

ЧЕТВЕР 16 вересня

Зустріч з Соломією Тимо (керівник Іконописної Школи «Радруж», УКУ) Теоретична лекція розмова про іконографію Розп’яття

*обов’язкова участь для зареєстованих осіб на весь курс, можна долучитися усім бажаючим, попередньо зголосившись, участь -200грн

П‘ЯТНИЦЯ 17 вересня

Реколекційна зустріч із запрошеним духівником – молитва, читання текстів, роздуми довкола ікони Розп’яття. (о. Євген Станішевський, Духовно-пасторальний відділ УКУ, філософсько-богословський факультет УКУ) *для учасників курсу – входить у програму, + запрошуються усі студенти та друзі школи, благочинний внесок – 200грн

СУБОТА 18 вересня

Зустріч зі Святославом Владикою (Association of Sacred Art, Sviatoslav Vladyka) Практичний курс – аналіз ікони Розп’яття, побудова іконографічної схеми. *обов’язкова участь для зареєстованих осіб на весь курс, можна долучитися усім бажаючим, попередньо зголосившись, участь - 600 грн НЕДІЛЯ 19 вересня Відпочинкова екскурсійна зустріч. Похід у НХМУ та перегляд ікон Розпяття зі збірки музею з коментарем Святослава Владики. запрошуються усі студенти та друзі школи!!! (– вхідний квиток у Музей)

ПОНЕДІЛОК- СЕРЕДА 20-22 вересня

 - Практичний курс по матеріалознавству та технології золочення з Андрієм Кириченком (Львівська майстерня ікони та позолоти Андрія Кириченка)

СЕРЕДА – СУБОТА 23-25 вересня

Написання ікони Розпяття, живопис - підбір кольорової гами пігментів, приготування жовткової темпери, закладення кольорів та стилістичне моделювання тіла Ісуса Христа, підпис, лакування та завершення ікони розпяття з викладачем іконопису Уляною Креховець , “Радруж”

Субота 25 вересня

 – святкове завершення та освячення ікон. Місце проведення: м. Київ, вул. Деревлянська, 13; Інститут релігійних наук св. Томи Аквінського, 2 поверх, авдиторія 206-207 Вартість курсу: 8000 грн (у вартість курсу входить комплекс теоретичних та практичних лекцій та усі необхідні матеріали для них)

Зареєструватися: Анкета: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfO4hzKvNnY6DNX71lkGBji4S9 nyeKtEhJwDjyd1VMtnDzLug/viewform

Координатор навчальних програм Школи українського іконопису у Києві: УЛЯНА КРЕХОВЕЦЬ 096 650 86 15; [email protected]; [email protected]

Додаток:

Дорогі парохіяни,

існує унікальна нагода спробувати себе у іконописі як духовно-мистецькій практиці.

Виїздна програма Іконописної школи УКУ цьогоріч буде присвячена створенню ікони Хреста з Розп’яттям, бо відбудеться перед святом Воздвиженння.

Навчання з додатковою богословсько-реколекційною складовою відбуватиметься у Інституті релігійних наук св. Томи Аквінського з 16 по 25 вересня.

Програма розрахована на тих, хто має певний досвід у мистецтві, і тих, хто його немає. Можна також прослухати лише теоретичну частину.

Деталі на дошці оголошень або у інтернеті, де легко знайти сайт і фейсбук сторінку Школи «Радруж».

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next