АКТУАЛЬНО

У Києві відбулася молитва Тезе

Понеділок, 16 вересня 2013, 11:13
14 вересня 2013 року в храмі Миколи Доброго на Подолі відбулася перша після літньої перерви екуменічна молитва Тезе. Молодь різних конфесій молилася за мир у Сирії.

Важливим елементом цієї молитви була присутність на ній бр. Рішара зі спільноти Тезе. Багато молоді цього року змогло відвідати містечко Тезе у Франції і протягом літа молитися разом. Можливо, саме спогади про літню зустріч і присутність бр. Рішара дозволили створити незабутню атмосферу спільної екуменічної молитви. 

Молитва Тезе особлива тим, що спонукає до глибоких роздумів про своє духовне життя. Поміж короткими піснями в супроводі музичних інструментів (бандура, гітара) молоді люди слухали читання зі Святого Письма українською та англійською мовами, переживали разом з бр. Рішаром його розмірковування над певним уривком та молилися в тиші. Після молитви у вільній атмосфері за чашкою чаю люди спілкуватись з французьким гостем, друзями з інших спільнот і конфесій.

У лексиконі людей, котрі хоча б раз відвідали міжнародну зустріч Тезе (чи то новорічні європейські зустрічі, чи то літні в самому Тезе), з’являється новий сталий вислів – “дух Тезе”. Щоразу на молитвах у храмі Миколи Доброго молодь намагається вловити цей “дух молитви”. Тих, хто прагне відчути його вповні, запрошуємо долучитися до Європейської новорічної зустрічі Тезе, яка цього року відбуватиметься в м. Страсбург (Франція). 

Довідка: Тезе – містечко на півдні Франції, де була засновала екуменічна спільнота братів, яка організовує особливі спільні молитви для молоді з усього світу. Молитви Тезе в Києві зазвичай відбуваються в кожну останню неділю місяця.

Щиро запрошуємо всіх охочих єднатися в молитві наступного місяця.

Дивитись Відео з молитви Тезе

 

http://academchaplaincy.org.ua

ТЕГИ: УГКЦ, Тезе
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next