АКТУАЛЬНО

У Києві відбулася перша зустріч спільноти «Покоління Любомира»

Вівторок, 25 липня 2017, 13:11
22 липня 2017 року в Патріаршому соборі Воскресіння Христового відбулася перша зустріч спільноти «Покоління Любомира».

Захід розпочали з молитви, яку в соборі очолив о. Андрій Боднарук. Звертаючись до присутніх, він зазначив: «Сьогодні, як і заповів нам Блаженніший Любомир, ми молимося та працюємо. Молимося, щоб цим днем ми стали кращими та допомогли в цьому нашим ближнім. Працюємо, щоби зробити свій вклад у навколишнє середовище».

Після молебню учасники спустилися до крипти собору, де помолилися панахиду за упокій Блаженнішого Любомира. У крипті також провели презентацію спільноти «Покоління Любомира». Про ідею створення та подальші плани нової спільноти розповіла координатор Марія Мельникович. Вона наголосила: «У Бога зайвих "рук" немає. Кожні "руки" в Нього задіяні. Тож будьмо тими руками, через які Господь робить добрі справи тут, на землі».

Окрім цього, кожен присутній мав нагоду висловити свої міркування щодо доцільності різних проектів спільноти. На згадку учасники отримали серденька зі своїми іменами – символ живого серця спільноти «Покоління Любомира».

«Це був чудовий час, де ми могли поглибити наші знання про Блаженнішого Любомира й одночасно познайомитися ближче один з одним. Субота видалася активною. Помолившись і познайомившись, ми прибирали територію біля Патріаршого собору Воскресіння Христового», – поділилися учасники заходу.

Попрацювавши, молодь приступила до відпочинку та пісень під гітару, які виконував о. Ярослав Лукавенко. Зазначимо також, що у приготуванні відпочинку учасникам посприяв Благодійний фонд «Карітас-Київ». Перед цим вони також домовилися про співпрацю у виконуванні добрих діл.

На закінчення зустрічі було заповнено картки «Чим я можу вам послужити», в яких учасники розповіли про свої вміння та таланти щодо служіння ближньому і спільноті в цілому.

«Ми побачили, як багато прекрасного є в кожному з нас, що разом ми – сила. Через істини Блаженнішого Любомира та власну роботу пізнаватимемо, що таке БУТИ ЛЮДИНОЮ. Дякуємо всім, хто долучився та був із нами цього вікенду! Маємо гарні спогади й досвід. Напевно, багатьох із нас цей день надихнув, щоб ділитися Божою любов’ю з іншими. Об’єднуймося, творімо діла милосердя разом! Молімось та працюймо. Гуртуймося!», – зазначила Марія, координатор спільноти «Покоління Любомира».

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next