АКТУАЛЬНО

У Києві відбулася зустріч-тернінг для подружніх пар Київської архиєпархії

Середа, 30 жовтня 2019, 16:24
26 жовтня 2019 року на території Патріаршого собору Воскресіння Христового УГКЦ у Києві відбувалася зустріч-тренінг для подружніх пар Київської архиєпархії під назвою «Служіння сім’ям в УГКЦ».

Захід провели за сприяння Комісії УГКЦ у справах родини. Учасниками тренінгу були подружні пари з різних парафії, а зокрема із Києва, Борисполя, Білої Церкви, Черкас, Василькова та смт Ружина.

Розпочали зустріч із Божественної Літургії, яку очолив о. Ігор Гріщенко, голова Комісії родини Київської архиєпархії. Відтак у конференційному залі курії Київської архиєпархії провели і сам курс лекцій для подружніх пар.

Координаторами навчання було подружжя Романа та Наталії Прокопівих, які окрім своєї місії навчати, є ще й провідниками Руху християнських сімей. Упродовж зустрічі Роман та Наталія розповідали присутнім про особливості роботи з подружніми парами в парафії, ділилися власним пережитим досвідом, а також розкрили важливість Святої Тайни Подружжя для кожного християнина. Окрім того, координатори розповіли про курс та презентували відповідний посібник «Божий задум для вашого шлюбу», який підготувала Комісія УГКЦ у справах родини. Пізніше цей посібник отримав кожен із присутніх.

У той час, коли батьки активно навчалися, їхні діти теж мали змогу вчитися та відпочивати під пильним наглядом семінариста Київської Трьохсвятительської духовної семінарії бр. Михайла Москалюка та вже випускника КТДС Дмитра Хопти.

Завершили захід спільною сімейною вервицею, яку провадило подружжя о. Івана та п. Марти Стефанишиних. Молячись до Богородиці, усі присутні просили в Матері Божої доброго проводу для християнської родини. Наприкінці о. Ігор Гріщенко подякував усім присутнім та заохотив не зупинятися на досягнутому, а ставати тими активними подружжями, які будуть добрими провідниками та координаторами у своїх парафіях, протопресвітерствах та в усій Київській архиєпархії.

Пресслужба Київської архиєпархії

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next