АКТУАЛЬНО

У Києві відбулися традиційні «Гаївки на Софіївській»

Середа, 11 квітня 2018, 10:32
8 квітня в історичному центрі Києва, неподалік від Михайлівського Золотоверхого собору на Михайлівській площі, відбулися традиційні «Гаївки на Софіївській».

Зазначимо, що традицію водити Великодні гаївки на Софіївській площі столиці започаткувала Київська архиєпархія УГКЦ ще у 2009 році. Відтак щороку жителі та гості Києва зустрічаються в центрі столиці, щоб у Пасхальну неділю ділитися радісною звісткою про Воскресіння Христове.

Як завжди цього року на гаївках був владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії. У своєму слові архиєрей зазначив, що одним із важливих елементів переживання Великодня є наші християнські українські традиції, зокрема гаївки: «Це прояв людської радості, захоплення від того, що з нами Бог і Він воскрешає нашу людську природу. Він перемагає наш гріх, наші сірі й темні дні. Тією перемогою ми радіємо, як весняним сонцем, як теплом, як надією на майбутнє тепле літо. Бо в усьому, у душі, серці та Церкві, світі, на небі й на землі – воскреслий Спаситель. З нами Бог!» - наголосив єпископ.

Прес-служба Київської архиєпархії

 

ТЕГИ: Київ, гаївки
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next