АКТУАЛЬНО

У Києві відбувся найбільший юнацький чемпіонат із вуличного футболу «Кубок Карітасу 2017»

Середа, 07 червня 2017, 10:41
3 червня у Києві відбувся ІІ Всеукраїнський чемпіонат з вуличного футболу для молоді «Кубок Карітасу 2017». Спортивна подія об’єднала 120 юних футболістів віком 13-16 років із 11 міст України. Перемогу в запеклій боротьбі здобула команда з Бродів, друге і третє місце посіли команди Кремінної та Києва відповідно.

Культура вуличного футболу та принцип «спорт для всіх» набирає популярності серед української молоді – до змагань «Кубок Карітасу» цього року зголосилося вдвічі більше учасників, ніж торік. Свої команди представили підлітки з Києва, Львова, Хмельницького, Коломиї, Дніпра, Запоріжжя, Кремінної (Луганська область), Бродів, Кам’янського а також Одеси та Фастова. Організатор – Міжнародний благодійний фонд «Карітас України» за підтримки Міністерства молоді та спорту, а також Федерації футболу України.

Чемпіонат заснував новий тренд у спортивному середовищі України: спілкування між учасниками важливіше, ніж першість у турнірі. Гравці в кожній команді – і хлопці, і дівчата різного віку та рівня підготовки. Вирішальні в кожному матчі – дотримання правил і взаємна повага, принцип чесної гри.

Учасники команд – підлітки, які відвідують соціальні центри Карітасу. Це здебільшого молодь у складних життєвих обставинах та з кризових родин, які отримують соціально-психологічну підтримку, щоб розвивати свої сильні сторони. Ці підлітки, хоч і мають дещо слабші початкові умови, але будують себе самі – щодня працюють над своїм характером та особистістю. Футбол для них – спосіб гуртуватись та взаємодіяти, ставити цілі та досягати їх.

Напередодні змагань чемпіонату, 2 червня, усі учасники відвідали НСК «Олімпійський», де на них чекали майстер-класи з вуличних видів спорту: катання на роликах та скейтбордах. Згодом підлітки відвідали інтерактивну екскурсію в Музеї братів Кличків, а ввечері переглянули мотиваційний фільм про Пеле – бразильського футболіста, якого визнали найкращим гравцем ХХ століття. У суботу, 3 червня, увесь день тривали матчі між командами, суддями яких були професіонали з Федерації футболу.

«Ми помітили, що цього року підлітки більш відкриті, охоче знайомляться, спілкуються, багато розповідають одне одному про тренування перед чемпіонатом. І при цьому вони поводяться зовсім не як конкуренти, а як однодумці, причетні до великої спільної справи», – зазначила Юлія Геруля, соціальна працівниця молодіжного соціального центру Карітасу у Львові.

«Культура вуличного футболу дуже близька за ідеєю до принципів нашої роботи з підлітками: це прийняття кожного таким, як він є, на рівних, це повага, вміння довіряти і взаємодіяти в команді. Ми бачимо, як наша молодь грає у футбол – і розуміємо, що це зовсім нове, толерантне і мудре покоління. Віримо, що нам вдасться допомогти їм розширювати горизонти і проводити чемпіонат надалі», – підсумовує Ірина Пухняк, організаторка «Кубку Карітасу'2017».

Додаток:

Карітас України понад 20 років надає матеріальну, соціальну, психологічну та юридичну допомогу сотням тисяч потребуючих людей, незалежно від віросповідання, соціального становища, етнічного походження, статі чи віку. Глибокі моральні й духовні принципи гідності, справедливості та солідарності лежать в основі діяльності Карітасу. Сьогодні майже тисяча працівників та волонтерів працюють на базі понад 20 регіональних організацій у 16 областях України. Від початку гуманітарної кризи в Україні різного роду підтримку отримали більш ніж 380 тисяч осіб.

Прес-служба БФ «Карітас-Київ»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next