АКТУАЛЬНО

Більше ста військових капеланів УГКЦ зберуться у Києві для спільних навчань

Четвер, 10 грудня 2015, 19:04
14-17 грудня у Києві відбудеться IX Всеукраїнський з’їзд військових капеланів Української Греко-Католицької Церкви. У заході візьме участь Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

Щорічний з’їзд очолює військовий єпископ УГКЦ Михайло (Колтун), керівник Департаменту Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України. У з’їзді візьме участь більше ста військових капеланів, що побували з душпастирським служінням в зоні АТО.

Захід розпочнеться 14 грудня о 8.00 Архиєрейською Божественною Літургією в Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві.

Відкриття IX Всеукраїнського з’їзду головних військових капеланів УГКЦ відбудеться в Центральному будинку офіцерів Збройних сил України об 11:30 за адресою вул. Михайла Грушевського, 30/1.

До виступу на з’їзд запрошено Олександра Турчинова, Секретаря РНБО України, Генерала армії України Віктора Муженка, Начальника Генерального штабу, Головнокомандувача Збройних сил України, представників Міністерства оборони України, Головного управління виховної та соціально-психологічної роботи Збройних сил України, Головного управління внутрішніх військ МВС України, представників Державної Прикордонної служби України та Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Після виступів державних представників та звіту керівництва Департаменту розпочнеться 3-денний тренінг для військових капеланів, що складається з підготовки в галузі тактичної медицини (1,5 дні) та трьох освітніх модулів (1,5 дні):

·       Модуль 1: Підготовка священика до місії в зоні бойових дій

·       Модуль 2: Виконання обов’язків капелана у зоні бойових дій

·       Модуль 3: Post-воєнна реабілітація. Як зберегти своє психічне здоров’я

15 грудня під час урочистої Літургії Глава УГКЦ Блаженніший Святослав вручить відзнаку - іменний хрест - ста військовим капеланам, що служили та служать в зоні проведення АТО.

Реєстрація ЗМІ та учасників з’їзду – з 11:10, Центральний будинок офіцерів Збройних Сил України за адресою вул. Михайла Грушевського, 30/1.

Контакти:

Мельник Олександр Іванович,
референт Департаменту
Тел. +380965688880
E-mail: [email protected]

Прес-служба Департаменту Патріаршої курії УГКЦ
у справах душпастирства силових структур України

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next