АКТУАЛЬНО

У Києві урочисто відкрили нову громаду УГКЦ

Понеділок, 07 листопада 2016, 15:06
6 листопада 2016 року звершили першу Божественну Літургію для парафіян релігійної громади Святих Бориса і Гліба Української Греко-Католицької Церкви в Дарницькому районі міста Києва. Молитва відбулася в приміщенні Публічної бібліотеки № 160 сімейного читання.

Молитву очолив митрофорний протоієрей Ігор Онишкевич, протопресвітер Київський, у співслужінні з о. Андрієм Боднаруком, адміністратором парафії Святих Бориса і Гліба. 

Проповідуючи Слово Боже, о. Ігор звернув увагу вірян на Боже милосердя. «Звертаючись до жінки-вдови, Христос говорить: «Не плач». Він пожалів матір, яка втратила власну дитину. Можливо, в ній Христос бачив Богородицю, яка стояла при хресті, оплакуючи смерть свого Сина. Христос змилосердився над нею. Сьогодні, у рік Божого милосердя, ми повинні вміти проявляти милосердя, служити нашим ближнім та одні одним», - зазначив протоієрей. 

Опісля священик говорив про початок життя нової громади УГКЦ: «Сьогодні, утворюючи цю парафію, будьте одним цілим, будьте з Христом, любіть одні одних і чиніть діла милосердя! Робіть це задля інших людей, кличте їх на молитву та пам’ятайте, що в любові ми повинні служити своїм ближнім!» 

Завершуючи проповідь, о. Ігор наголосив: «Коли ми віримо в Бога, в Його та наше воскресіння, то воно буде з нами, адже ми зібралися тут для благого діла. Тому буде в нас місце для молитви та для нового храму, бо все є в руках Божих! Віримо, що через руки людей, які служать Богу, Господь скаже: не плач Україно, піднімайся, діти твої щасливі!» 

По завершенні молитви о. Андрій Боднарук подякував Богові та Церкві за довіру та від імені всіх парафіян висловив слова вдячності о. Ігорю Онишкевичу за молитву та виголошене Слово Боже. Священик також із вдячністю звернувся до директора Централізованої бібліотечної системи Дарницького району п. Оксани  Головатої: «Дякуємо вам за співпрацю, за вашу присутність і за ваше добре серце. Сподіваємося, що разом у цьому духовному храмі зможемо звершити ще багато добрих діл». 

На згадку про першу проведену молитву духовенство та парафіяни передали бібліотеці унікальне видання Євангелії. 

Завершили урочистість спільним солодким столом, який підтримав БФ «Карітас-Київ». 

Зазначимо, що цією подією розпочато спільну діяльність парафії Святих Бориса і Гліба УГКЦ з Управлінням культури Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації. Ця співпраця полягає у спільній діяльності задля забезпечення духовного розвитку громади Дарницького району. Метою такої співпраці, за словами о. Андрія, є задоволення духовних та релігійних потреб мешканців району, що служитиме формуванню ціннісних і морально-етичних орієнтирів суспільства. 

Наступні Божественні Літургії служитимуть щонеділі (початок о 9:00) у приміщенні Публічної бібліотеки № 160 сімейного читання, що на проспекті Григоренка, 22/20. 

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next