АКТУАЛЬНО

У Києві впроваджують соціальну стратегію УГКЦ

Середа, 14 лютого 2018, 11:07
11-12 лютого 2018 року в Дарницькому районі міста Києва, у парафії Бориса і Гліба УГКЦ, відбулася дводенна презентація програми «Підвищення рівня соціальної відповідальності та участі громади на місцевому рівні».

Розпочали зустріч Божественною Літургією, яку в приміщенні бібліотеки родинного читання №160 очолив о. Андрій Боднарук, адміністратор парафії. По завершенні молитви душпастир розповів парафіянам про розвиток соціального служіння в УГКЦ: «Сьогодні особливо дбаємо про те, щоб вірні нашої Церкви брали активну участь у житті громади. Тому тут зустрічаємося, щоб належно подбати про соціальні ініціативи нашої Церкви. Маємо свідчити присутність Євангелія в нашому житті».

Пізніше в колі парафіяльної ради о. Андрій презентував посібник «Любов’ю служіть один одному», в якому подано методологічні вказівки щодо організації розвитку соціального служіння в парафіяльній спільноті. Після цього присутні подивилися  відеоматеріал «Слово Блаженнішого Святослава про соціальне служіння».

Далі секретар БФ «Карітас України» та відповідальна за соціальне служіння у місцевій парафії п. Наталя Пронь розповіла присутнім про діяльність БФ «Карітас України». Пані Наталя ознайомила слухачів із актуальним станом та розвитком соціальних програм УГКЦ. Вона зупинилася на окремих розділах посібника «Любов’ю служіть один одному» та наголосила на потребі вивчення цього матеріалу, щоб досконало втілювати Христову науку Христову в життя Церкви.

Після цього секретар економічної ради парафії, п. Ярослава Яртимець, поділилася враженнями пройденого модуля «Підвищення рівня соціальної відповідальності», який нещодавно проходив у Брюховичах. Пані Ярослава розповіла про отримані знання, а також розповіла про етапи підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі в житті громад на місцевому рівні.

Наступного дня соціальна рада парафії обговорила створення карти соціальних потреб Дарницького району. Під час напрацювань присутні ознайомилися із презентацією «Богословські та практичні аспекти соціального служіння». Відтак о. Андрій висвітлив тему соціального служіння у світлі Святого Письма: «Від початку створення світу Господь вчить нас дбати про створіння, а зокрема про іншу людину. Тому в нашій парафії маємо докласти спільних зусиль, щоб гідно дбати про потребуючих мешканців нашого району», - наголосив священик. Завершили зустріч створенням концепції розвитку моделі соціального служіння в цій парафії.

Зазначимо, що програму реалізує Міжнародний благодійний фонд «Карітас України» за підтримки Відділу соціального служіння Патріаршої курії УГКЦ через єпархіальні Карітаси. Додамо, що незабаром такі ж лекторії проведуть в інших парафіях Київської архиєпархії, зокрема в Патріаршому соборі Воскресіння Христового, Вишгороді, Житомирі, Черкасах, Чернігові та у Вінниці.

Прес-служба Київської архиєпархії

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next