АКТУАЛЬНО

У Києві, на Аскольдовій могилі, відзначили сторіччя з дня народження владики Івана Маргітича

Субота, 06 лютого 2021, 12:11
4 лютого 2021 року, виповнилося сто років з дня народження «народного єпископа» Івана Маргітича. Духовенство та вірні Київської архиєпархії молитвою вшанували владику Івана, який до кінця був вірний своїй Церкві та українському народу.

Молитву очолив митрофорний протоєрей Ігор Онишкевич, парох храму Святого Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі в місті Києві. На молитві також були представники родини владики Івана.

У слові до вірних, які прийшли цього дня у храм, отець Ігор наголосив, що цією молитвою ми звершуємо прославу для владики Івана. Через його допомогу та духовну опіку для священників і вірних на Закарпатті його назвали «Народним єпископом». «В 1992 році ми розпочали молитву в церкві на Аскольдовій могилі. Саме тут владика Іван коли приїжджав до Києва проповідував Слово Боже та збирав громаду людей з Закарпаття», – зазначив протоієрей.

Продовжуючи далі, парох храму Святого Миколая пригадав, що саме з духовного благословення преосвященного владики розпочалося зростання до священства його як душпастиря.

На завершення отець Ігор подякував усім присутні та організаторам за гідне вшанування пам’яті єпископа Івана Маргітича.

Пресслужба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next