АКТУАЛЬНО

У Києві обговорили сучасні виклики душпастирства молоді

Середа, 04 березня 2020, 15:30
4 березня 2020 року в Києві відбулася зустріч духовенства для обговорення сучасних викликів душпастирства молоді Київської архиєпархії. Очолив зустріч владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії.

У зустрічі також взяли участь священники, які у Київській архиєпархії відповідальні за роботу з молоддю. Зокрема, були: синкел у справах духовенства протоієрей Павло Локоть, канцлер Київської архиєпархії протоієрей Василь Чудійович, економ о. Віталій Герасимів, голова Молодіжної комісії о. Ярослав Лукавенко, а також о. Максим Рябуха, о. Ростислав Височан, о. Андрій Боднарук, о. Григорій Березюк та о. Ярослав Павлюк.

Зустріч розпочали заслуханням звіту ексголови Молодіжної комісії протоієрея Віталія Марцинюка за 2018 рік, а також звіту теперішнього голови за 2019 рік. Опісля духовенство обговорило сучасний стан молодіжного апостоляту. Зі словом виступив владика Йосиф Мілян, який запропонував кожному священнику висловитися на цю тему. При цьому архиєрей зазначив, що для Церкви важливо, щоб молодь у Церкві почувалася потрібною. «Тому завдання нашої зустрічі - зрозуміти сучасний стан душпастирства молоді, щоб знати, як Церква має стати їй ближчою», – наголосив владика.

Відтак виступив протоієрей Павло Локоть, який розповів про потребу створення  у Київській архиєпархії програми молодіжного апостоляту.

Доповнив священника о. Ростислав Височан, який розповів, спираючись на власний досвід, про потребу присутності священника у молодіжних спільнотах. На його думку, це особлива місія Церкви, яка вимагає чіткої згуртованості всього духовенства.

Своїм досвідом роботи з молоддю поділився о. Максим Рябуха, який наголосив, що, як показує його досвід, багато молодих людей, котрі активно служать у парафіях, виходять із різних виїзних таборів, які Київська архиєпархія щорічно проводить у Карпатах. Тому, на його думку, Церкві потрібно зважати на цю важливу складову душпастирства молоді.

Під час зустрічі представники духовенства також обговорили основні ідеї досвіду Церкви в роботі з молоддю. Відтак створили дорожню карту розвитку молодіжного апостоляту в Київській архиєпархії.

Пресслужба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next