АКТУАЛЬНО

У Києві освятили надкупольний хрест у новозбудованому монастирі

Четвер, 26 вересня 2013, 12:26
24 вересня 2013 року владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії, освятив надкупольний хрест у новозбудованому монастирі Згромадження сестер Пресвятої родини в Києві.

Звертаючись до сестер, владика Йосиф відзначив: "Тішуся з великих здобутків сестер у нашій столиці і бажаю, щоб через вашу працю-служіння Господь змінив світ на добро люду Божого і слави Божої", - повідомили в прес-службі сестер Пресвятої родини.

Наступного дня хрест встановлено на купол.

Нагадуємо, що 3 липня 2011 року Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, освятив наріжний камінь монастиря Покрови Пресвятої Богородиці Згромадження сестер Пресвятої родини. Освячення відбулося в рік, коли Згромадження святкувало 100-літній ювілей від дня заснування.

Нині у монастирі проживає чотири сестри, які займаються катехизацією дітей при Патріаршому соборі Воскресіння в Києві, а також у парафіях Броварів та Борисполя. Крім того, сестри працюють в офісі Патріаршої курії, дбають про чистоту і красу Собору. 

 

Довідка про Згромадження сестер Пресвятої родини (ЗСПР)

Згромадження в 1911 році заснував о. Олександр Дикий, співзасновником був о. Теофіл Горникевич. Перша сестра згромадження − Тереза Текля Юзефів. Із 1912 року монастир перенесено до села Гошів (Івано-Франківська обл.) На час ліквідації УГКЦ у 1946 році нараховувалося 78 сестер у 20 домах Львівської, Станіславівської та Перемишльської єпархій. У підпіллі сестри займалися підготовкою дітей до першої сповіді. Активно діяли в період легалізації УГКЦ. Сьогодні у Львівській, Івано-Франківській, Тернопільсько-Зборівській та Бучацькій єпархіях працює 77 сестер, з них 3 новички. Сестри ЗСПР живуть також в Італії та Канаді. Служать у різних сферах, відповідно до харизми Згромадження. Вони навчаються, викладають у богословських навчальних закладах, зокрема в Українському католицькому університеті та в духовній семінарії. Важливе місце посідає апостольська праця, відповідно до актуальних потреб Церкви: робота з родинами, християнське виховання дітей і молоді при церквах, у дитсадках, школах, опіка над сиротами, обслуговування хворих у лікарнях. Сестри способом власного життя, за прикладом Пресвятої родини, практикують євангельські ради, як сказав Христос: «Пшеничне зерно, коли впаде на землю і умре, багато плоду приносить».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next