АКТУАЛЬНО

У Києві почав діяти Центр академічного душпастирства

Понеділок, 20 лютого 2012, 10:11
У Києві почав діяти Центр академічного душпастирства Київської архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви. Як передає кореспондент SoborNews, про це повідомили у курії Київської архиєпархії УГКЦ.

У Києві почав діяти Центр академічного душпастирства Київської архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви. Як передає кореспондент SoborNews, про це повідомили в курії Київської архиєпархії УГКЦ.

За словами керівника Центру о. Володимира Мальчина, сьогодні щонайменше 10 відсотків київських студентів є греко-католиками, які приїхали на навчання до Києва із Західної України. «В умовах мегаполісу, будучи далекими від рідних та близьких людей, студенти часто втрачають свою віру та забувають дорогу до храму. Церква покликана вийти їм назустріч та запропонувати підтримку, відкривши світло Христової науки», – зазначає священик.

У понеділок 20 лютого, з ініціативи Центру в Київському національному лінгвістичному університеті відбудеться зустріч студентської молоді з Блаженнішим Любомиром (Гузаром), попереднім Главою УГКЦ, на тему «Культура і культури». Отець Володимир каже, що найближчим часом у столиці організують для студентів також щотижневі Літургії із катехизою. «Ми розробили чимало проектів, які допоможуть студентам духовно розвиватися. Серед них є молитовні, пізнавальні, а також розважальні заходи. Деякі проекти вже діють, а тепер ми лишень сприятимемо їх популяризації серед молоді», – ділиться планами о. Володимир.

Метою Центру є пастирська опіка викладачів та студентів київських вишів і тих вузів, які знаходяться на території Київської архиєпархії УГКЦ. Наприкінці січня цього року із викладачами київських ВНЗ зустрівся Київський єпископ-помічник Йосиф (Мілян). На зустрічі вирішили створити київське товариство викладачів-греко-католиків. Ще з жовтня 2006 р. у столиці діє Товариство українських студентів-католиків «Обнова», яким Центр академічного душпастирства духовно опікується та з яким співпрацює.

Отець Володимир Мальчин зазначає, що Центр охоче співпрацюватиме з установами, які мають подібну місію, а також з інституціями інших конфесій. «Ми готові до співпраці з усіма, хто зацікавлений у духовному розвитку київської студентської молоді», – підсумував керівник установи.

 

Департамент інформації УГКЦ

Довідка:

За підрахунками Головного управління статистики м. Києва,  в столиці діє 116 вищих навчальних закладів, в яких навчається понад 500 тис. студентів (2010-2011).

Більше дізнатися про зустріч із Блаженнішим Любомиром (Гузаром) можна за тел. 097 798 98 85 (Христина)

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next