АКТУАЛЬНО

У Києві проведуть конференцію щодо врегулювання душпастирського служіння у пенітенціарній системі

Субота, 01 грудня 2018, 12:29
У понеділок, 3 грудня 2018 року, у Києві проведуть науково-практичну конференцію «Приклади правового врегулювання душпастирського служіння у пенітенціарній системі у країнах Європи».

Мета події: шляхом аналізу прикладів правового врегулювання в’язничного служіння у країнах Європи формувати перспективи розвитку українського законодавства у цій сфері. Місце проведення: Готель «Салют», вул. Івана Мазепи, 11-б.

У заході візьмуть участь представники Церков і релігійних організацій у царині пенітенціарного душпастирства, а також науковці, представники Міністерства юстиції України.

Головні спікери конференції: д-р богосл. Джонатан Вернер (Австрія), о. д-р Ян Дезидеріуш (Польща), д-р Раян ван Ейк (Нідерланди), які говоритимуть про міжнародне право, стандарти і зразки врегулювання питань пастирської опіки у пенітенціарних системах європейських країн. Окрім цього, гості конференції розмовлятимуть про 30-літній практичний досвід в’язничного служіння в Україні, який є основою для законодавчого забезпечення пенітенціарного душпастирства.

Основні завдання події – це представити правовий контекст співпраці Церкви і держави у сфері забезпечення релігійних прав у пенітенціарній системі європейських країн, проаналізувати проблематику можливостей і пробілів правового забезпечення України у контексті європейської традиції, а також сформулювати головні напрямки для правового врегулювання пенітенціарного душпастирства.

Зазначимо, що організаторами заходу є Душпастирська рада з питань релігійної опіки у пенітенціарній системі України, Державна кримінально-виконавча служба України та Державна установа «Центр Пробації».

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next