АКТУАЛЬНО

У Києві провели зустріч працівників Патріаршої курії УГКЦ

Вівторок, 18 грудня 2018, 13:57
18 грудня 2018 року в рамках загальної зустрічі працівників Патріаршої курії УГКЦ у Києві о. д-ра Володимира Містермана, колишнього заступника керівника Бюро УГКЦ з питань екології, було проголошено заступником адміністратора Патріаршої курії.

Зустріч розпочалася із спільної Літургії в Патріаршому соборі у Києві, яку очолив о. Володимир Містерман.

За словами о. Андрія Максимовича, адміністратора Патріаршої курії, головне завдання, яке поставив Глава Церкви перед о. Володимиром Містерманом, - «допомогти створити родинні стосунки в Патріаршій курії, допомогти кожному працівникові розкрити свої таланти, а відтак влити їх у робочий процес самої Курії». Отець Володимир, серед іншого, займатиметься питаннями відпусток, відряджень, труднощів, мотивацій тощо.

Заступник адміністратора у своєму слові зокрема сказав, що до зустрічі із Блаженнішим Святославом мав трепет перед новим служінням: «Для мене моє нове служіння є таємницею. Але я надіюся, що в новому родинному форматі різні виклики будуть покриті прощенням та любов’ю і ми станемо свідками Христової спільноти, яку нас покликав творити Глава Церкви».

Крім того, о. Андрій Максимович представив о. Андрія Зелінського, якого Блаженніший Святослав іменував радником Отця і Глави УГКЦ зі стратегії комунікації.

У своєму слові о. Андрій Зелінський розповів про основні виклики, які стоять перед нами. Один з них - це сучасність. «Нам бракує слів, щоб відповісти на все, що завтра вийде назовні із лабораторій (штучний інтелект, біотехнології, генна інженерія тощо). Ми, як Церква, маємо проголошувати ті самі істини, але новою мовою», - відзначив о. Андрій Зелінський.

Відтак адміністратор Патріаршої курії представив нового Патріаршого бухгалтера, яким стала п. Наталя Паркулаб.

Патріарший економ о. Любомир Яворський розповів про нові напрацювання економату. І просив подавати проектні напрацювання для затвердження бюджету 2019 року. Також о. Любомир розповів про початок праці над новою тарифною сіткою, якої вимагає Глава Церкви від економату для встановлення гідної оплати праці працівників.

Адміністратор Патріаршої курії подякував о. д-ру Михайлу Мельнику, дотеперішньому голові Комісії УГКЦ «Справедливість і мир», за його ревне служіння в Курії і побажав духовних плодів на новому місці служіння.

На завершення зустрічі працівників привітали із святом Святого Миколая, вручивши солодкі дарунки від Патріаршого дому у Львові.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next