АКТУАЛЬНО

У Києві пройшла зустріч Ліги греко-католицьких жінок України

Вівторок, 01 березня 2016, 09:59
27 лютого 2016 року при парафії Святого Миколи Доброго УГКЦ, що на Подолі в Києві, відбулася зустріч Ліги греко-католицьких жінок України, в якій взяли участь дружини священиків Київської архиєпархії.

Це вже третя така зустріч, яка надає греко-католицьким жінкам можливість поспілкуватися та обговорити важливі питання та проблеми, з якими зіштовхується кожна жінка-християнка, а зокрема і кожна дружина священика.

Захід розпочали Молебнем до Богородиці, який очолив о. Василь Чудійович, канцлер Київської архиєпархії. До їмостей цього дня звернулася сестра служебниця Христофора Буштин, яка розпочала зустріч уривком зі Святого Письма: «Велике бо вчинив мені Всемогутній, і святе Його ім’я».

Після виступу монахині відбулась лекція, яку провела кандидат психологічних наук та багатодітна мама - п. Людмила Гридковець.

Вона намагалася донести слухачам, що покликання до жіноцтва - це велика та клопітка праця. «Розвиток та вдосконалення подружніх стосунків, виховання дітей, продовження родинних традицій – це лише частковий перелік важливих завдань, які несе на своїх тендітних плечах жінка», - пояснювала пані психолог.

Такі зустрічі є першими кроками до розвитку спільноти Ліги греко-католицьких жінок України. Цей християнський рух вже довгі роки діє в Америці. З цього приводу на зустріч до дружин священиків завітала с. Софія, духовна наставниця греко-католицьких жінок в Канаді. Своєю присутністю на зустрічі сестра засвідчила, що жіноцтву Канади не байдужа доля України, вони цікавляться проблемами своїх землячок та намагаються їх підтримати.

Сьогодні багато планів та завдань ставлять перед собою дружини священиків, вони, як і їхні чоловіки, хочуть робити щось корисне не лише для себе та своїх парафій, а й для розвитку Української Греко-Католицької Церкви.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next