АКТУАЛЬНО

У Києві розпочав свою роботу Синод Єпископів Києво-Галицької Митрополії

Четвер, 21 березня 2019, 14:01
21 березня 2019 року в м. Києві розпочав свою роботу Синод Єпископів Києво-Галицької Митрополії. П’ята сесія Синоду проходить під головуванням Блаженнішого Святослава, Отця і Глави УГКЦ.

У синодальних засіданнях беруть участь усі єпископи Києво-Галицької митрополії: владика Степан Меньок, Екзарх Донецький, владика Йосафат Говера, Екзарх Луцький, владика Михайло Бубній, Екзарх Одеський, владика Василь Тучапець, Екзарх Харківський, владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київської архиєпархії, і владика Богдан Дзюрах, Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, єпископ Курії Верховного Архиєпископа.

Окрему увагу було приділено комунікаційній стратегії Києво-Галицької митрополії. Її представив отець Андрій Боднарук, голова робочої групи, до якої входять прес-секретарі Київської архиєпархії та екзархатів.

Головна тема, над якою роздумуватимуть владики, – «Постійна формація і духовний супровід духовенства». Під час засідань будуть заслухані доповіді, які розкриють важливість формації і постійного духовного супроводу в житті і служінні душпастиря. Отці Синоду розглянуть також питання практичного втілення документа «Стратегія розвитку Києво-Галицької митрополії». Отець Василь Іванюк представить питання побудови католицької школи в м. Краматорську.

Практичні питання існування Київської Трьохсвятительської духовної семінарії до уваги синодальних отців представить ректор отець Петро Жук та члени ректорату. На завершення Синоду владики розглянуть організаційні питання, пов’язані із проведення 18-19 травня прощі до собору Вишгородської Богородиці. Це місце, згідно з рішенням Синоду, проголошене Марійським відпустовим центром для Києво-Галицької митрополії.

 

Довідка

21 листопада 2011 року було окреслено, що до Києво-Галицької митрополії УГКЦ належать Київська архиєпархія, Луцький, Донецький, Харківський, Одеський та Кримський екзархати, а також престол древнього Галича.

Києво-Галицька митрополія УГКЦ охоплює територію в адміністративних межах: Київська архиєпархія – Київська, Житомирська, Чернігівська, Черкаська, Вінницька області та місто Галич; Луцький екзархат – Волинська та Рівненська області; Донецький екзархат – Донецька, Луганська, Запорізька та Дніпропетровська області; Харківський екзархат – Харківська, Сумська та Полтавська області; Одеський екзархат – Одеська, Кіровоградська, Миколаївська та Херсонська області; Кримський екзархат – Автономна Республіка Крим.

 

Секретаріат Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next