АКТУАЛЬНО

У Києві спільно молилися працівники ЗМІ

Субота, 11 червня 2016, 20:54
11 червня 2016 року на Аскольдовій могилі, що у Києві при парафії Святого Миколая Чудотворця УГКЦ, разом молилися працівники різних засобів масової інформації.

Зустріч мас-медійників була приурочена до Дня журналіста України, який щороку відзначають 6 червня, у день прийняття Спілки журналістів України до Міжнародної федерації журналістів у 1992 році.

З цієї з нагоди у храмі Святого Миколая Чудотворця служили Молебень до Христа Милосердного, який очолив прес-секретар Київської архиєпархії о. Андрій Боднарук. З ним співслужив парох храму, митрофорний протоєрей Ігор Онишкевич, та диякон Олександр Соколовський.

Проповідуючи Слово Боже, о. Андрій навів два приклади, взяті з буденного життя, які вчать любити Бога і ближнього. У проповіді він зазначив: «Дуже часто піддаємося спокусі «браку часу». Ми намагаємосяь зробити дуже багато і все за одним разом, а через це нам і справді здається, що не маємо часу на найважливіше: проявити любов до Бога, до ближніх, а часом і до найближчих нам людей», - наголосив він.

Ведучи далі, священик зауважив: «Перед нами сьогодні стоїть важливе завдання - подивитись на світ з кращої сторони, оцінити наші можливості і дати собі відповідь на питання6 що сьогодні можу доброго зробити?. Шукаючи відповіді на це питання, перед нами, працівниками ЗМІ, стоїть ще одне важливе завдання – бути слугами Слова. Нам важливо сьогодні дивитися на світ з кращої сторони, бачачи в ньому добро, а що більше - маємо це добро обов’язково втілювати та висвітлювати в мас-медійному просторі. Пам’ятаймо, що ми покликані для того, щоб це добро показувати іншим, а цим також мотивувати наших ближніх до творення добра».

Завершуючи, проповідник на прикладі Євангелії зауважив, що кожен журналіст сьогодні повинен бути як милосердний самарянин: «Не дивлячись на інших, ми самі повинні бути як отой самарянин – бачити біду іншої людини, підносити її та лікувати. Це не обов’язково має стосуватися зраненого тіла. Сьогодні багато людей зранені душею, побиті неправдивою або викривленою інформацією. Саме таких людей потрібно піднімати і реабілітувати з неволі гріха, браку любові та правди», - зазначив він.

Після молитви о. Ігор запросив присутніх до спільного столу, за яким продовжили спільне святкування дня журналіста. Відтак у парафіяльному приміщенні було представлено теперішню ситуацію ЗМІ Київської архиєпархії УГКЦ. Прес-секретар архиєпархії розповів про виклики, які сьогодні стоять перед християнськими журналістами.

У ході заходу однодумці домовилися про частіші зустрічі та узгодили наступні спільні події.

Завершуючи захід, о. Андрій Боднарук висловив слова вдячності о. Ігореві за його гостинність, вміння згуртувати людей-однодумців та опіку над майбутнім християнських ЗМІ.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next