АКТУАЛЬНО

У Києві та Луцьку провели семінари про сучасні тренди розвитку соціально відповідального інвестування

П'ятниця, 22 травня 2015, 14:00
19-20 травня 2015 року в містах Києві та Луцьку відбувся семінар «Сучасні тренди розвитку соціально відповідального інвестування», організовані Соціальною академією СiV. Почесним гостем семінару був Андреас Махнік, керівник департаменту міжнародного співробітництва Pax Bank (Німеччина).

Семінари у форматі дискусії відбулися на базі Банківської академії (Київ, Україна) та Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки (Луцьк, Україна). Учасниками зустрічі були понад 50 студентів і представників громадських організацій.

«З кожним роком обсяг соціально відповідальних інвестицій невпинно  зростає,  що  свідчить  про  неабияку  актуалізацію  соціальної  відповідальності бізнесу.  Підприємці  розуміють,  що  вимоги  соціально відповідального інвестування  є  не  просто  черговою  забаганкою інвесторів,  а  викликом  часу,  оскільки  саме  їхня  діяльність  зробила  суспільство  і навколишнє середовище таким, яким воно є нині. І якщо не змінити стратегії розвитку бізнесу в цілому, то в недалекому майбутньому слід чекати глобальної катастрофи не лише на лоні природи, а й серед соціуму», - зазначив п. Махнік.

Сьогодні  соціально відповідальні  інвестиції   вже  не  є  чимось екзотичним та незвичайним,  це інвестиції, що підтримують сталий розвиток, тобто вкладаються в майбутнє, сказав Андреас Махнік.

Під час зустріч було запропоновано низку прикладів практичного виконання управлінських завдань, зокрема й у площині залучення інвестиційних коштів та їх ефективного використання.

Також в рамках заходу відбулася презентація видання «Покликання лідера бізнесу» Папської ради «Справедливість і мир». Роздумуючи ж про принципи, якими повинні керуватися бізнес-лідери, о. д-р Михайло Мельник зазначив, що в сучасному світі не можна побудувати успішну бізнес-структуру, коли саме суспільство не є успішним. Бізнес також повинен брати на себе відповідальність за ті суспільні процеси, які відбуваються навколо.

 «Головним стрижнем, яким бізнес має при цьому користуватися, є принцип людської гідності та загального блага. Саме в цьому повинна проявлятися організація ефективної роботи, створення стійкого багатства та справедливий його розподіл, – зазначили доповідачі. – Тому християнське розуміння покликання до лідерства в бізнесі на перше місце ставить належне пошанування гідності людини».

Повідомили у Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next