АКТУАЛЬНО

У Києві відбудеться семінар «Насильство і релігія: погляд на Україну»

Вівторок, 29 жовтня 2019, 11:52
30 жовтня 2019 року в Київському центрі УКУ (вул. Мазепи, 10а) відбудеться семінар «Насильство і релігія: погляд на Україну». Початок о 18:30.

«Релігії часто уявлять себе силами ненасильства і примирення. Проте інколи ми спостерігаємо всередині релігійних традицій динаміку насильства, яка властива політичним спільнотам», - повідомляють організатори.

Під час семінару Павло Смицнюк у своїй доповіді проаналізує співвідношення між духовними та політичними аспектами думки сучасного грецького філософа і богослова Христоса Яннараса, щоб на основі цього розглянути сучасні релігійні конфлікти в Україні.

У лекції також візьме участь голова Східноєвропейського інституту розвитку історик-міжнародник Мрідула Гош. Вона зосередить увагу на історії колоніальної та постколоніальної Індії для розкриття ролі духовних течій, освітньої системи та політичних ідеологій протягом двох століть на прикладі філософії ненасильства і синкретизму Магатми Ґанді, а також на пошуках ідентичності окремих релігій, регіонів та районів.

Для обговорення будуть запропоновані можливі історичні паралелі, які актуальні для української історії та політичних процесів. 

Довідка

Павло Смицнюк є викладачем Українського католицького університету та директором Інституту екуменічних студій УКУ. Захистив докторат з політичного богослов’я в Оксфорді.

Мрідула Гош - історик-міжнародник, кандидат історичних наук, очолює Східноєвропейський інститут розвитку.

Захід відбудеться за адресою: м. Київ, вул. Мазепи, 10а (зупинка метро Арсенальна).

Для участі просимо зареєструватись: ТУТ

Пресслужба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next