АКТУАЛЬНО

У Києві відбулась презентація книжки Комісії УГКЦ у справах сприяння єдності християн «Вірую в Єдину, Святу, Соборну та Апостольську Церкву»

Четвер, 25 грудня 2014, 06:35
У приміщенні Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» голова Комісії УГКЦ у справах сприяння єдності християн о. Ігор Шабан представив нову книжку «Вірую в Єдину, Святу, Соборну та Апостольську Церкву».

Під час презентації о. Ігор розповів, що «книжка вказує на актуальний стан екуменічного руху в Католицькій Церкві, зокрема в українському контексті. Також у ній представлені основні напрями екуменічної діяльності УГКЦ».

Метою книжки було пояснити вірним суть екуменічного руху та утвердити їх у переконанні, що єдність Христових учнів – це заповіт Христа, за здійснення якого відповідальні всі – як ієрархи, так і духовенство й миряни.

Говорячи про нове видання Комісії УГКЦ у справах сприяння єдності християн, було зауважено, що книжка призначена для кожного українця, якому не байдуже майбутнє українського християнства.

Окремо в книжці подаються документи Української Греко-Католицької Церкви за період незалежності Української держави, в яких особлива увага присвячена міжконфесійним відносинам.

На завершення презентації о. І. Шабан зазначив, що «видання цієї книжки послужить ще одним кроком у розвитку діалогу між Церквами та поглибленням братніх взаємовідносин між конфесіями в Україні та поза її межами».

Комісія УГКЦ у справах сприяння єдності християн

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next