АКТУАЛЬНО

У Києві відбулися заходи з нагоди Всеукраїнського дня молитви за сиріт

П'ятниця, 11 листопада 2016, 15:42
11 листопада 2016 року з нагоди Всеукраїнського дня молитви за сиріт у Києві відбулися обласні заходи, під час яких представники різних Церков молилися за сім’ї, благополуччя, захист дітей-сиріт і за зцілення дитячих ран. У молитві взяв участь представник УГКЦ.

Учасників заходу привітав Голова Обласної державної адміністрації Олександр Горган. Звертаючись до присутніх дітей, він запевнив: «Ми робимо все для того, щоб ніхто та ніколи не казав, що життєві невдачі у вас через те, що ви сироти. Ви повинні бути успішними переможцями й завжди показувати, що ваші особливі життєві обставини жодним чином не змінили ваші долі в гіршу сторону».

Опісля зі словом виступили представники різних Церков України. Від імені Глави і Отця УГКЦ Блаженнішого Святослава присутніх привітав о. Павло Локоть, адміністратор парафії Святого великомученика Федора Тирона УГКЦ у місті Боярка.

У своєму слові священик намагався дати відповідь на питання, чому в сучасному світі багато дітей залишаються без батьків. За його переконанням, причиною цього є те, що дорослі забувають, що означає бути дитиною. «Дорослі часто не знають, що означає для дитини бути без батьків. Більше того, всі ми забуваємо, що означає бути дитиною Божою. Проте люди забуваючи своє Господнє синівство, самі себе прирікають на духовне сирітство, а це породжує дитяче та соціальне сирітство», - наголосив він. 

Продовжуючи, душпастир зауважив, що присутні зібралися на цій спільній молитві для того, аби збагнути, що батьківство не походить від цього світу, а є даром Божим: «Тож пам’ятаймо, що ми є дітьми Божим, які мають виконувати хоча б мінімальні вимоги, про які нас просить Господь. Адже коли будемо пам’ятати Господі закони та принципи, тоді в нас будуть здорові сім’ї, батьки будуть добрими батьками, а діти стануть добрими дітьми. Тоді не буде нам причин боятися того, що якісь негаразди зачеплять наші сім’ї та нашу державу».

На завершення о. Павло побажав, щоб ця спільна молитва допомогла осягнути розуміння нашого спільного синівства з Богом.

Опісля прозвучала молитва дітей, які дякували за дар життя та за Божу любов, опіку та незчисленні ласки. У молитві вони також просили благословення для покинутих і стражденних дітей.

Наприкінці заходу відбулася концертна програма, після якої всі присутні помолилися Духовним гімном України: «Боже, великий, єдиний». 

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next