АКТУАЛЬНО

У Києві відбувся екуменічний Молебень християн-військовослужбовців

П'ятниця, 28 січня 2011, 00:34
24 січня 2011 року у храмі Святого Василія Великого у рамках Тижня молитов за єдність християн відбулася спільна міжконфесійна молитва християн-військовослужбовців. Молебень очолив Владика Михайло (Колтун), голова Ради душпастирської опіки при Міністерстві Оборони України, керівник Департаменту Патріаршої курії у справах душпастирства силових структур України.

24 січня 2011 року у храмі Святого Василія Великого у рамках Тижня молитов за єдність християн відбулася спільна міжконфесійна молитва християн-військовослужбовців. Молебень очолив Владика Михайло (Колтун), голова Ради душпастирської опіки при Міністерстві Оборони України, керівник Департаменту Патріаршої курії у справах душпастирства силових структур України.

У спільній молитві взяли участь представники Української Греко-Католицької Церкви, Української Православної Церкви (Київський Патріархат), Римо-Католицької Церкви в Україні, Всеукраїнського союзу Церков євангельських християн-баптистів. Зокрема це були: єпископ Києво-Житомирської дієцезії Станіслав Широкорадюк, Голова Синодального Управління духовно-патріотичного виховання УПЦ КП із Збройними Силами та іншими військовими формуваннями прот. Димитрій Садов'як, проректор Київської духовної академії УПЦ КП прот. Олександр Трофимлюк, заступник керівника Департаменту Патріаршої курії у справах душпастирства силових структур Українио. Любомир Яворський, керівник Відділу душпастирства у пенітенціарній системі України о. Костянтин Пантелей, головний військовий капелан Сокальсько-Жовківської єпархії о. Зеновій Колтун, капелан УПЦ КП, диякон Богдан Гайдай УПЦ КП прот. Тарас Мельник, голова ОХВУбр. Василь Хіміч, заступник голови ВСО ЄХБ Ігор Бандура.

Участь у Молебні взяли також Представники силових структур: полковник Р. Коханчук, підполковник О. Іздебський та полковник П. Костюк та ін.  Були  військовослужбовці Окремого полку Президента України, в/ч А-0139, представники Центрального апарату Міністерства оборони України та Генерального штабу ЗСУ.

У своїй проповіді Владика Михайло наголосив: «Сьогоднішня зустріч є дуже важливою для нас: у спільній молитві ми єднаємося з голосом усього християнського світу, відчуваючи відповідальність за своє служіння, до якого покликані». Проповідник зауважив, як важливо перебувати у спільноті: не лише у своєму колі, а й глобально. «Мотив єднання – один з найважливіших чинників, що збирає нас у молитві за гармонію в цілому світі». Владика також наголосив на суті спільної молитви, у якій кожен засилає свої прохання до Господа, відчуваючи підтримку ближнього та отримуючи Божу благодать.

Після Молебню присутні спустилися в зали під храмом, де захід продовжився колядою та спілкуванням. Протягом вечора п. Романа Кобальчинська ознайомлювала усіх гостей з українськими традиціями різдвяного періоду.

Кожен з присутніх мав змогу виступити та висловити свою думку з приводу необхідності екуменічної молитви християн та військовослужбовців зокрема. Представники різних християнських конфесій виявляли свою підтримку подібним заходам. За словами Петра Івановича Костюка, важливо закладати добру традицію спільної молитви між конфесіями, що демонструвало б пошану одне до одного. «Такі острівки духовної стабільності сьогодні як ніколи необхідні для наших військовослужбовців, що скріплює їхній дух та додає наснаги у служінні», – сказав він.

 

www.kapelanstvo.org.ua/news/139/

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next