АКТУАЛЬНО

У Києві відбувся міжрелігійний круглий стіл: "Соборна Україна: мирна та єдина"

Понеділок, 26 січня 2015, 12:49
22 січня в прес-центрі «Укрінформ» відбувся міжрелігійний круглий стіл: «Соборна Україна: мирна та єдина», в якому взяли участь представники всіх християнських конфесій і релігійних організацій.

З доповіддю на тему «Єдність держави – шлях до примирення народу» виступив о. Ігор Шабан, голова Комісії УГКЦ сприяння єдності християн. Він, зокрема, зазначив: «Соборність нашої держави має віддзеркалювати соборність душі українського народу – оту нашу спільну духовну єдність спадкоємців давньоруської Київської держави, яка сьогодні розвинулася і збудувала нашу європейську ідентичність».

У цьому контексті о. Ігор наголосив на важливості отримання від української влади правдивої інформації про сучасні події в нашій державі, адже «без правди немає жодного довір’я, а без довір’я немає єдності, яку так сьогодні очікуємо і якої прагнемо, особливо в цей День Соборності нашої держави … бо правда є природною потребою кожної людини, а брехня і маніпуляція правдою – злом, яке ніколи, за будь-яких обставин не зможе стати добром».

На переконання священика, «Церква завжди є і залишається зі своїм народом, Церква завжди буде невід’ємною частиною громадянського суспільства України. Церква не мовчить на зло, яке сьогодні прийшло війною в нашу державу, використовуючи російську владу, російські танки і російську зброю. Це болюча правда і кожен із нас на своєму місці має робити все від себе залежне, щоб Господь це зло від нас забрав».

На завершення круглого столу всіх учасників було поінформовано про Тиждень молитви за єдність між християнами, який цими днями триває в Україні, та зазначено, що це нагода всім нам спільно, незалежно від конфесії, просити єдиного Бога допомогти нашій державі, просити Спасителя, щоб подав нам духовну єдність і щоб ця єдність пронизала всі сторони духовного життя нашого народу.

Комісії УГКЦ сприяння єдності християн

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next