АКТУАЛЬНО

У Києві з нагоди прощі до Патріаршого собору розповідали про о. Климентія Шептицького

Субота, 17 серпня 2019, 16:52
Сьогодні, 17 серпня, урочистою Божественною Літургією розпочали VІІ Всецерковну прощу до Патріаршого собору Воскресіння Христового УГКЦ у Києві.

Після молитви відбувся круглий стіл і відкриття виставки про блаженного о. Климентія Шептицького.

Під час круглого столу паломникам розповіли про світський і монаший періоди життя блаженного Климентія Шептицького.

Так, дослідник біографії о. Климентія Іван Матковський представив його життєвий шлях до вступу в монастир. Зокрема, він розповів про першу надруковану наукову біографію о. Климентія Шептицького і книгу листування з рідним братом Станіславом. Науковець зазначив, що ці листи знайдені у Студіоні, монастирі поблизу Рима. За його словами вони відкрили нам відносини в родині Шептицьких між братами, а також між батьками й дітьми.

Єромонах Юстин Бойко, голова оргкомітету зі вшанування 150-річчя о. Климентія Шептицького, розповів про його монаший період життя. Він відзначив те, у якому віці о. Климентій вступив до монастиря. «Блаженному тоді виповнилося 43 роки, а перед тим він зробив успішну світську кар’єру. За це о. Климентія дуже цінували духовенство та вірні», – сказав о. Юстин.

Потрібно відзначити, що о 15:00 молилися Молебень до Києво-Зарваницької ікони Богородиці у храмі Миколая Чудотворця УГКЦ на Аскольдовій могилі та звершили процесійний хід до Патріаршого собору УГКЦ.

 Пресслужба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next