АКТУАЛЬНО

У Києві завершилася акція «Подаруй книгу в'язню»

Четвер, 30 квітня 2015, 13:11
10 березня 2015 року у Києві стартувала доброчинна акція на поповнення в'язничних бібліотек. Її ініціаторами стало київське Товариство українських студентів-католиків «Обнова» у співпраці із Пенітенціарним душпастирством УГКЦ.

Кожну книжку потрібно було підписати на форзаці, викласти своє побажання в'язневі. Зібрали понад 1000 книжок. Окрім приватних осіб, що надали свої книги, до цієї гуманітарної події долучилися видавництва «Смолоскип» і «Либідь». Частину книг відкладено для найближчого візиту у Прилуцьку виховну колонію для неповнолітніх.

«Любий друже, цю книжку я прочитав, тому... вона мене навчила... підняла..., збудувала... рекомендую прочитати,» - подібне побажання можна прочитати на кожній книжці, яку ми даруємо, - говорить Павло Загороднов, референт пенітенціарного душпастирства УГКЦ, - це особливість проекту, відчути тепло людських рук, особистість, яка її подарувала. Ув'язнений зрозуміє, що це не «на бери Боже, що мені не гоже», це від серця...».

«Пишаюсь тим, що наша країна так відважно бореться за свою свободу. Велика дяка всім, хто в різний спосіб підтримує воїнів в зоні бойових дій, - так мотивувала до участі в акції Мар'яна Вархоляк, - На жаль, нашого зовнішнього агресора одною силою не здолати. Непереможним є волелюбний дух народу України, його цінності та традиції. Тому мусимо дбати і про другий фронт - культурне, духовне і патріотичне оздоровлення української нації.» 

29 квітня 2015 року волонтерка Пенітенціарного душпастирства УГКЦ Мар'яна Вархоляк, координатор збірки, відвідала Київський слідчий ізолятор, де відбувся акт передачі книг, зібраних у часі Великого Посту. Разом з керівником Відділу УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України о. Костянтином Пантелеєм вона відвідала жінок і неповнолітніх в'язнів, передавши літературу в кімнати психолого-емоційного розвантаження. «Впевнена, книжки як потужне джерело виховання, зможуть змінити світогляд в'язнів, - поділилася Мар'яна».

Ця гуманітарна акція «Подаруй книгу в'язню» завершилася. Проте, кожен, хто побачить у книжковій крамниці при греко-католицьких громадах Києва скриньку з написом «Придбай книгу для в'язня», може доповнити своїм подарунком візит капелана до наших співгромадян, які часто звертаються про молитовник, Біблію, духовну і художню літературу.

Павло Загороднов

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next